Her Çocuğun Bir Pazen Pijaması Olmalı

Standard

Evet evet bence her çocuğun bir pazen pijaması olmalı, büyüdüğünde bir kış günü pencereden içeriye süzülen güneş ışığı ile çocukluğundan gelen o yumuşacık hissi hatırlayıp içi sevgiyle ısın ve huzurla dolsun diye.

Ben küçükken, küçücükken etrafımda bir sürü benim nazımı çekmeye gönüllü ve bu işi zevkle yapan insan varken tek kanallı televizyonun sınırlı yayın saatleri içinde dönen sayılı reklamlarından tek pijama reklamındaki pijama bana alınmıştı da “yıldız pijamam yumuşacık, sizede değsin” diye her gece evdeki bir başka kişiye sarılır da uyurdum. Bolca güzel anı barındıran çocukluğumun sıcak anılarının benzerlerini Efekan’da yaşayabilsin büyüdüğünde mutlu anılar biriktirebilmiş olsun diye geçen yıl almıştım bu pazen kumaşı ama dikmek şimdiye nasipmiş. Daha ilk gün yaşananlar ise iyiki dikmişim denilen cinsten. Diktikten sonra fotoğrafını çekmek için Efekan’a giydirdikten sonra pijamasını çıkarmak istemeyen Kırpığım akşam misafirliğe de pijamalarıyla gitmek istedi. Kırmadım onu kırmakta gereksiz olurdu mutlu olsun diye dikmiştim misafirliğe onunla giderse mutlu olacaktı ve oldu da. Çokca da övgü aldı, bunun sonucunda da yarın okula giderken de böyle gitmek istiyorum dedi. Sabah mahmurluğunu ve gece söylediklerini unuttuğunu fırsat bilerek okula giderken elbette pijamasıyla göndermedim ama okul kuralları olmasaydı gönderirdim.

2011 yılı Burda Dergisi Mayıs sayısı 139. ve 142 modeleri kullandım. Yine değişikliklerle tabi, pantolon kalıbının ceplerini çıkardım paçasına ise lastik koymadım. Swetşörtte ise bedeni uzattım yakaya küçük bir açıklık ekledim. Özellikle önden düğmeli klasik bir pijama yerine böyle bir model kullandım ki çoğunlukla yüzüstü yatan Efekan’ın canı düğmelerden dolayı acımasın.

pazenpijama1 pazenpijama2 pazenpijama3

Bir cevap »

  1. Kesinlikle katılıyorum Gonca Hanım:)) Pazen pijamanın değeri ve güzelliği tartışılmaz:))! Efekan’ın hallerine bayılıyorum zaten:))

    Beğen

  2. aaa ne güzel giysin Dino’da yumuşacık sıcacık. Filizle ben hep mızıldanırız ya pazende desen niye az diye aslında az değil biliyor musun? hatta yine bu maviden üzerinde çeşitli spor dallarının toplarının desenleri olan bir çeşidini de haftasonu instagramda gördüm aslında çeşit çok bizim kumaşçılarda azmış ama bizim için kumaşçımız=dünya imiş hahaha

    Beğen

  3. maşallahhh
    nazar değmesin
    benimde 4,5 yaşında bir oğlum var
    geçen kış bende dikmiştim pazen pijama
    ama küçülmüştür bu sene
    bi bakayım açma payı varsa açayım, yoksa bana kumaşçı yolları göründü 🙂
    çok hoş olmuşş sıcacık 🙂

    Beğen

  4. Allah bizlerle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu uzun ömürler versin kuzularımıza, ne güzel sıcacık yatmıştır ona sarınıp annesi inşallah payı vardır pijamanın

    Beğen

  5. dünya yakışıklısına da pek yakışmış şirin pijaması !!!!!!!!!! bonus saçlarını sevsinler 🙂
    ellerine sağlık çok güzxel olmuş 🙂

    Beğen

  6. güzel kelimesinin arasına x harfini nasıl koydum anlamadım üüüüüüüü nerde x nerde ayol 🙂 sen onu güzel diye oku 🙂

    Beğen

  7. Geri bildirim: Z Raporu | ornitorenk handmade

  8. Geri bildirim: Pazenli Pazenli Etkinlikler Dikişler Güzel Şeyler | ornitorenk handmade

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.