Erbi

Standard

Filiz‘ i tanıyanlar bilir örgü ile ilginç ve güzel tasarımlara imza atar, dönem kostümlerini çok başarılı bulurum ve ayrıca yine tasarımcıların güzel tasarımlarını paylaşır bizimle ki en son paylaşımlarından birinde hayranı olduğum Pavlovoposad şallarıda vardı ki Filiz’de meğerse çok severmiş onları. Bende onun için kendi Pavlovoposad şalımı paylaşmak istedim ki bizim oralarda saçaklı denirdi bu şallara, el boyaması bu şalı çok sevmekle birlikte her renginden edinmek istiyorum.

pavlovoposad

Bu eşarp hakkında sadece adına Erbi denildiğini biliyorum ve  ebru dan geliyor bu isim, ipek bir dokuma ve el boyaması yalnız öyle hassas ki su değerse bütün renkleri akacağı için topu topu birkaç kez boynuma bağlayabildiğim bir eşini daha bulamadığım en az 30- 40 yılı olan bir parça. Hakkında bir şeyler bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

erbi

Son olarak ta bu gün çektiğim bir fotoğraf ipek bir kumaşa boyamak isterdim bu deseni.

img_0138

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. İşte benim hayran olduğum şal !! yalnız yazıya da bayıldım nerdeyse kendimi önemli zannetcem yav 🙂 ikinci şalın rengide yıkılıyor gerçekten ikisi de çok özel .Annen çok zevkli bir kadınmış, kimin sandığında bu kadar güzel şallar olur?
    Bu şalların her rengini alalım bulursak iki oğlak 🙂

    Beğen

  2. tavus kuşu tüyünü nerde buldun yav çok güzel 🙂 bayılırım tavus kuşuna ,desenine 🙂

    Beğen

  3. bu şalın diğer renkleri nasıldı? hani şu başkasına verdiğin canım şallar.

    Beğen

  4. küçükken bende saçaklı derdim demek bizim konya’da da saçaklı deniyormuş.

    Beğen

  5. haha 🙂 annem nere gidiyon derse tavus kuşu görmeye gidiyom derim 🙂 Çok sağol 🙂

    Beğen

  6. hemde güzel olanları vermişsin 😦 acaba şalı verdiğin kişilerden geri alsan ayıp olur mu hala duruyor mu ki o şallar ?

    Beğen

  7. İnşallah Allah sana daha güzellerini verir seni sevmeyenleri çatlatırsın 🙂

    Beğen

  8. ooo şallar gercekten supermişş gonca cımm ve fılız ıcın soyledıklerınede aynen katılıyolrum……..bu arada sen nasıl oldun ??

    Beğen

  9. teşekkür ederim canım ikinizde örgü konusunda gerçekten çok yeteneklisiniz ve yaptıklarınıza bayılıyorum az bile söylediklerim. henüz bir iyileşme olmadı ancak yarın doktor kontrolüm var bakalım o ne diyecek, peki sen nasıl oldun canım nasıl belin?

    Beğen

  10. O şallardan Filiz hanıma temin edeceğiz; o duymasın sürpriz olsun. Yeşil ve sarı arayışımız var. Öyle yazmıştı. Bende de hem mavi hem bordo var ama 1990′ lı yıllardan kullanmadan saklıyorum.

    Nihayet takip etmeyi becerdim bu arada Gonca Hanım; yoksa damdaki kızgın kaynana mı deseydim?

    Beğen

  11. hoş geldiniz çok mutlu oldum gelmenize bence de damdaki kızgın kaynana tam bana göre olmuş 🙂 şal bulunursa ne güzel olur filiz buna çok sevinecek. benimkide yetmişlerden ya da seksenlerden ama yetmişler olduğunu tahmin ediyorum zira o yıllarda annem almanyada yaşamış beş yıl ve bulgaristan sınırından alınmış kutu vb gibi küçük şeylerde var elimde.

    Beğen

  12. bu gün raporumun son günüydü şükür öncekine göre çok iyiyim oturabiliyorum artık mesela 🙂 yeni ilaçlar verdi doktorum ve ağrılar tamamen geçince spora başlayıp kaslarımı güçlendirmemi benim sporla imtihanım çok eğlenceli olacak 😀

    Beğen

  13. Ya şu ilk şal bana rus şallarını anımsattı, böyle geleneksel desenleri var onların da, bilmiyorum yanlış mı söylüyorum ama, yana yakıla bunlardan arıyordum, benim dediklerim aslında yünlü kalın oluyor, üzeri boyama değil de kumaşın kendinden işlemeli. Çok güzelmiş bu da gerçekten. Sondaki tavus kuşu tüyü desenine bayıldım, zorlu bir çalışma olurdu herhalde 🙂

    Beğen

  14. evet rus şallarından bu da, menşei tam olarak rusya değilse bile o yakınlardan biryerden. bende istiyorum bunlardan daha çok, daha çok. birde bu biraz daha eşarp boyutlarında senin dediğin kocaman olanlardan da istiyorum. desenlemenin bazı kısımları işin baskı kalıbı hazırlanıp kullanılarak üzerine fırça ile ince detay çalışılırsa daha kolay halledilebilir. sandıkta bit miktar ipek eşarp vardı içlerinden lacivert bir tane hatırlıyorum bir ara açıp bulmak gerek onu ama önce uygun boyalar tedarik etmeli 🙂

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.