Yürüyüş Yapalım mı?

Standard

Havalar ısındı ornitorenk bağlasan yerinde durmaz kışın kış uykusuna yatan bünye yazın kurtlanır eee bebe zaten doğuştan kurtlu. Bizde gezi rotaları çocuğa göre düzenlenmez çünkü zaten çocuk afedersin bin kaplan gücünde dünya üzerindeki tek korkusu kendi ifadesiyle tatlandırıcılı katkı maddeli gıdalar ve onları yiyerek yaşlanmak. Amerikalı kötü insanların yaptığı cipslerden hele iki üç tek yesin vicdan azabından uykulara dalamaz ama paraşütle atlamak için her yaz benimle tartışırda tartışır. Atlat kurtul ama öyle değil ki elin adamı çocuk kaç yıldır atlıycam da atlıycam anasının başının etini yiyor demezde kadındaki psikopatlığa bak beş yaşındaki bebeyi uçurumdan atıverdi der. Allahtan izlediği belgesellerde bungee jumping’ e rastlamadı henüz gerçi son zamanlarda Antik Uzaylılar Belgeseline takıldı kaldı ondan ama korkuyorum bu belgeselciler Pentecost Adalarındaki bu atlama törenlerini bir şekilde uzaylılara bağlamayı başarırsa ondan da haberdar olur (anam ben ne dedim bu adamlara konu gerek tez gerek zaten eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürülür mü?)

İşte böyleyken böyle bebe kurtlu ana baba daha kurtlu olunca aman çocukla gitmeyin denilen her yere gidilir bir şekilde. Hani sonuçta gidilen rotalar pek mi zor çıkar yok anam babam neredeee hoplaya zıplaya gidilen yolar işte. Hafta sonu böyle bir Antik Likya Yolu rotasını yürüdük Limanağzı çoğunlukla tek gidiş yolu denizden miş gibi lanse edilen aksine yürüyerekte ulaşılabilecek güzel bir liman yaklaşık 5 kilometrelik rota boyunca toprak yol, makiler, dik inişler her şey var. Başlayalım mı fotoğraflara 🙂

limanagzi1

Büyükçakıl mahallesinde arabamızı bıraktıktan sonra düşüyoruz yollara (ultra pembe pantolonumu fark ettiniz değil mi vallahi tamamen benim insiyatifim dışında koca kişisi tarafından bana alınmış iki pembe pantolondan biri diğeri daha bir barby, daha bir ornitorenk savar ama ne yapalım).

limanagzi2

Yolu bilmesekte kaybolma korkusu yok Likya Yolunun işaretleri bize kılavuz üstelik ultra maceracı kaşif Efekan için bunları bulmak ayrı bir keyif.

limanagzi3 limanagzi4

Arnavut kaldırımından toprak yola ardından patikaya dönüşen yolda ilerlemeye devam.

limanagzi5 limanagzi6

Adım başı bir sürpriz.

limanagzi7

Makiler bodur bitkilerdi hani ya onlar sandığımız kadar bodur değil ya da ben ciddi anlamda bodurum.

limanagzi8

Hedef göründü.

limanagzi9

Bizim evler kibrit kutusu gibi üst üste olsa da Likyalıların mezarları bile estetik mezarları bile manzaralı.

limanagzi10

Tırmandığımız yeter birde inişe geçmek gerek.

limanagzi11

İniş dediğim uçurum tek kare fotoğrafa sığdırmak mümkün değil yüksekliği çooook yüksek diyeyim siz anlayıverin. İnişe yardımcı olsun diye duvara devasa çivilerle halatlar tutturulmuş kırpığa sorsan bunda ne var ki.

limanagzi12

İşte bir sürpriz daha kaya mezarları.

limanagzi15 limanagzi14

Kaş çok geride kaldı.

Bence etabın en tehlikeli kısmı toprak yol ben hep böyle yerlerde düşmüşümdür 🙂

limanagzi16

Veeeeeee Limanağzı’nda deniz sezonunu açan Efekan.

limanagzi17

Teknecilerin tekneyle dönün çocuğa bari acıyın sözlerini kulak ardı ediyoruz çünkü dönüş için yapılmış planlarımız var biran önce yola çıkmak gerek hava kararmadan yürünecek 5 km bizi bekliyor.

limanagzi18

Uçurumdaki ipler artistik jimnastik hareketlerini sergilemek için de kullanılabiliyor.

limanagzi19 limanagzi20

İnerken gözümüze kestirdiğimiz kaçak temel olduğunu düşündüğüm bir yapı üzerinde ateşimizi yakıyoruz ki etrafa alevler sıçramasın. Mangal kültürü babadan oğula aktarılan bir erkeksel mevzuu.

limanagzi21 limanagzi22

Ornitorenkler yemekten sonra daha bir keyifli oluyorlar bunu sizinle paylaşmışmıydım.

limanagzi23

Artık toprak yola geri döndüğümüze göre acele etmeye gerek yok yavaştan alabiliriz.

limanagzi24

Ve günü denizden batırıp güzel bir günü noktalayabiliriz.

limanagzi25

Ama daha bitmediiiiii. Arabaya binip eve giderken bunca yıldır buradayız geziyoruz türlü türlü bitki görüyoruz da hiç peygamber çiçeği görmedik diye düşündüm ve peygamber çiçeğini özlediğimi fark ettim peki  ne oldu? Kaş’a varır varmaz hiç beklemediğim bir yerde karşıma çıktı. Güzel sürprizler hep sizinle olsun 🙂

limanagzi26

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. Oohh, en az gezmis ve tertemiz suda sezon acmis kadar olduk. Sucuk – ekmek bonusu icin de tesekkurler.

    Beğen

  2. çok eğlenceli, maceralı, Efekan’ın unutamayacağı bir gezi olmuş, maiilece tebrikler.. tarih kokan yerlerde gezerken birden gözümü kapayınca o çağlara ışınlanmayı o kadar çok istiyorum ki.. o dönemlerde bi kaç saat takılsam, sonra dönsem.. iyi ki bu topraklar da yaşıyoruz..ama keşke bu tarihi layıkıyla koruyabilseydik..pantolonunda , çiçeğinde rengine bayıldım..:)

    Beğen

  3. ooo süper bi yürüyüş olmuş helede o yorgunluk yemeği..peygamber çiçeği görmeyeli uzun zaman oldu 🙂 buraların bitki örtüsü bizim oralardan az farklı;)

    Beğen

  4. evet üstüne yemek çok iyi geldi efekan ilk kez yiyeceğin etrafında kedi gibi dönüp acıktım çığlıkları attı. biliyormusun burayı çok seviyorum ve çok mutluyum da ama özlüyor insan memleketinin otunu bile

    Beğen

  5. ahhhhhhhh kaşın tam göbeğinde bir utanç anıtımız var bizim toki tarafından restore edilmiş bir antik anfi tiyatro. ben toki restorasyon mu yaparmış demiştim ilk başladıklarında yapamıyormuş gerçekten şimdi ytong gibi perlitten dökme taşları ile tüm gedikleri çizgileri kapatılmış alçıyla sıvanmış duvarlar gibi pürüzsüz pırıl pırıl bir tiyatro var üstelik tabanına beton dökülmüş. varoşlara dikilen o çok katlı binalardan bile sevimsiz bir tarih kocaman cüssesiyle dikiliyor hani bir zamanlar çıkmıştı haberlerde memleketimde bir yerlerde bir kaleyi boyamıştı kale içinde çay bahçesi işletenler aradım buldum işte http://v3.arkitera.com/v1/haberler/2004/04/27/kale.htm
    pantolonumun daha bir pembeside var giyer fotoğraflarım bir ara 😀
    çok özlemiştim o çiçeği nereden baksan 13-14 yıl oldu görmeyeli mutlu etti beni o güzelim mavisi

    Beğen

  6. Kırpık’ la siz rüyama da geldiniz; naberr?
    Ama gündüz gözü yazarım ya da anlatırım devamını 😀

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.