Rahatsız Edebilir

Standard

Bu gün ben çok mutlu oldum. Ama dünya böyle bir yer ve müsadenizle ben şu an kendimden iğreniyorum.

01-323990_0x44005-141227_0x440worldpressphoto2013-01-521201_0x440worldpressphoto2013-02-11904_0x440worldpressphoto2013-03-439587_0x440worldpressphoto2013-08-72846_0x440worldpressphoto2013-14-716979_0x440
worldpressphoto2013-19-1570200_0x440

worldpressphoto2013-26-229795_0x440

02-554422_0x440

 

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. hayatımda beni mutlu eden gelişmeler yaşadım bu gün hayalini kurduğum eve bir adım daha yaklaştım hani keçeden yaptığım balkonlu balkonunun ucundan deniz görünen minicik eve. ama eve geldim ve internette bu fotoğrafları gördüm bir yerlerde insanlar acı çekiyor ve ben kendimden utandım

    Beğen

  2. hele çocukları acı çekerken gördüm mü ben de ne hayat sevinci kalıyor ne bi bir şey !!
    şeytan ne çok kalpte zafer kazanıyor, ne çok insanı kendine benzetiyor.
    keşke değiştirebilsem, keşke süper güçlerim olsa da o çocukları koruyabilsem,ama koruyamam ki sadece dua edebilirim.
    üç beş zengin tüm dünyadaki insalara hükmediyor. eskiden taştan putlara tabarlardı şimdi o kadar çok tanrı üretti ki insanoğlu ,zamanın putları masum kalır bu tanrılar karşısında.

    para, petrol,toprak,dil,din ,ırk insanların tanrısı oldu. Aynı Allaha ,aynı kitaba inanan insanların bu kadar savaş halinde olduğu bir dünyada acaba insanlar Allaha gerçekten inanıyorlar mı diye soruyorsun.inaç bu kadar çok kan akıtır mı?
    insanoğlu en çok nefsine, kendi isteklerine tapıyor maalesef. olan masum kuzulara oluyor.Allahın bir bildiği var ,hiç kimse sahipsiz değil.
    .tek dayanağım da bu ,yoksa bu dünyada bir saniye bile nefes almak saçma geliyor bana, her yaptığım anlamsız geliveriyor.Allahın bir planı var değil mi?

    Hayırlı olsun ! mutlu olmayı hak ediyorsun, çünkü sen iyi bir insansın ve mutlu olmaktan utanma.
    bu zulmüm sebebi olanlar utansın.

    Beğen

  3. Sormayın ben de az önce bu fotoğraflarla karşılaşınca ne kadar kendimize odaklı yaşadığımızı bir kez daha anladım.Öyle içine girmişiz ki kendi isteklerimizin, arzularımızın ve bencilliğimizin başkalarının neler yaşadığını değil anlamak görmüyoruz bile.Yanımızdaki insanın acılarını fark edemiyor iken daha kilometrelerce ötedeki insanın çığlığını duymamız ne mümkün. Oysa insan olmanın içinde vardır ve yahut olmalıdır başkasının acısını hissetmek ve dahi hiç bir şey yapamasak bile sadece susarak bu acıyı duyumsamak….

    Beğen

  4. asıl utanması gerekenler, bu insancağızların bu duruma düşmelerine sebep olanlar.. sakın içindeki mutluluğu azaltma…senin mutlu olması demek, kelebek etkisiyle belki de dünyanın bir ucunda güzel olayların doğmasına neden olman demektir..

    Beğen

  5. Bir kitap, bir gazete, filmden bir kare beni alıp götürür düşüncelere. Evimde sıcak sıcak otururken dünyanın bir yerinde savaş olurken, ölen, öldürülen insanlar, tecavüz edilen kadınlar ve masum çocukların dinmeyen göz yaşları ,çığlıkları gelir gözümün önüne… İllaki savaş olmasına da gerek yok belki de yan komşun aç yatıyor, sokakta bir kadın öldürülüyor, bir çocuğa taciz ediliyor, belki de sokakta aç karnına bir bankta yatan insanlar gelince aklıma aslında ne kadar ufak şeyleri sorun ettiğimiz aklıma gelir asıl o zaman utanırım….

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.