Dinozor Pijama mı Daha Vahşi Sosyal Medya mı?

Standard

Ne uzun zaman oldu yazmayalı, artık bundan sonra daha sık burada vakit geçireceğim falan gibi cümleler kurmayacağım bunun bir motivasyon olmadığının artık farkındayım. Aynı zamanda buralarda da olduğumu bilin ama.

Geçen hafta sonu Efekan’a artık ev giyim denilen pijama değil ama sokakta da giyemeyeceği bir takım diktim. Kalıplar 2015 Burda Çocuk sayısının 652 nunaralı reglan kollu sweatshirt ve 619 numaralı sweatpant kalıpları.

Kumaşım dinozor desenli panel baskılı penye, ön, arka ve kollar her biri bir panelden oluşuyor. Pantolonda bir buçuk panel boyu kullandım ve dinozorun yüzü bacak yanlarına denk gelecek biçimde dış dikişleri iptal ederek biçtim. Kalıplar sorunsuz ve dikmesi pratik parçalar.

Sweatpant 134 cm için uygun bir kalıp ama Efekan yıllardır hiç kilo almadan uzadığı için sadece paça boyunu uzatarak kullanabildim bu kalıbı. Sweatshirt kalıbı ile daha önce hem kendime hem Efekan’a sayısız kere dikiş diktim. Efekan uzadıkça boyuna uygun kalıpla güncelleme yapa yapa sonunda yolun sonuna yaklaştık Efekan için bu kalıpta. Malum ben bu saatten sonra uzamayacağım için daha çok ekmeğini yerim bu kalıbın. Seneye de Efekan için kalıbı son kez kullandıktan sonra artık bambaşka yollara gireriz. Şu an kendi seçimlerini giydiği için ona dikiş dikmek oldukça güçleşti. Ben onu giymem diyebiliyor, belki seneye artık dikme bile diyebilir.

Çocuk büyütmekten bahseder ya hani kimileri, çocukla birlikte büyümek diye bir şey de var mesela. Efekan bebekken sosyal medya kullanımı hakkında daha kontrolsüzdüm. Hiç bir zaman anne neden bu halimi fotoğrafladın diyebileceği bir kareyi çekip paylaşmadım şükürler olsun ki o cehaletime rağmen, ama onun da kendi bedeni üzerinde hakları olduğunu ve bu yaptığımın onun haklarını ihlal etmek olduğunu da henüz keşfedememiştim.

Efekan’ın bir birey olduğunu ilan edişinin oldukça erken yaşlara denk gelmesi ve benim de hızlı öğrenme kabiliyetim sayesinde kazasız atlattık bu durumu.

Efekan 10 yaşında ve yıllardır onun izni olmadan fotoğrafını paylaşmıyorum. Bu gün de bu pijamalı fotoğraflarını sadece blogda paylaşmama izin var. Sakın ha instagramda paylaşma dedi arkadaşları da takip ediyormuş orada beni.

Sosyal medya sonsuz bilgi ve eğlence kaynağı olabilirken kontrolsüzlüğü dolayısı ile zorbalığın da çok sık uygulandığı bir mecra. Yüz yüze olmamanın verdiği güvenle insanlar çok acımasız olabiliyor. Çocuklar demiyorum yetişkinlerin gönderilerinin altındaki yorumlara bakarsanız da bunu göreceksiniz.

Hep birlikte başkalarının haklarına, fikirlerine, seçimlerine saygı gösterebileceğimiz günlerin hasretini çekiyorum ve umudetmek istiyorum. Bizden size sevgilerle.

Ornitorenk

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. Pek de havalı çıkmış fotolarda. Benim oğlum da ne fotoğraf çektirmeyi sever ne de paylaşmayı o yüzden izin yoksa paylaşmayacaksın neticede onlar da bir birey ;)) artık benimki diktiklerimi giymiyor sadece eşofman dikiyorum eskidendi gömlek ceket dikmeler. Senin kumaş da harika tam erkek çocuklarına göre ellerine sağlık:)))

    Beğen

  2. Çok teşekkür ederim pijama ve eşofman dışında ben de bir şey dikmiyorum yoksa hevesim kursağımda kalıyor. Bu kumaşda bir yıl daha beklesem elimde kalabilirdi çocuk muyum ben derdi belki de, fotoğraf için zaten bir hafta bekledim ve bunlar dışında bir kare daha çekebildim hadi sıkıldım ben dedi. Küçük sancılarla birey olunuyor demek ki ama güzel şey benliklerini ortaya koyabilmeleri 😊

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.