Tınaztepe Mağarası

Standard

Türkiye’nin birinci, Dünyanın üçüncü büyük mağarası, Seydişehir İlçesi, Gidengelmez dağlarının eteğinde yer alan 230 milyon yıllık bir süreçte oluştuğu tahmin edilen mağara 22 km uzunluğunda olup 1580 metrelik bölümü ziyaretçilerin gezebilmesi için düzenlenmiş. Mağaraya giriş ücretli kişi başı 7,5 lira.

tınaztepe1 tınaztepe2Mağaranın tavan ve yanlarındaki çatlaklardan sızan kar ve yağmur sularının oluşturduğu travertenler, sarkıt-dikitler ve suların zeminde oluşturduğu gölcüklerle ışıklandırma ile tam bir görsel şölene dönüştürülmüş.

tınaztepe3 tınaztepe4 tınaztepe5 tınaztepe6 tınaztepe7 tınaztepe8 tınaztepe9 tınaztepe10 tınaztepe11 tınaztepe12 tınaztepe13

Tahta köprüler ile gezilebilen bölümün sonunda 35 metre derinliğinde olduğu söylenen bir gölet bulunmakta.

tınaztepe14 tınaztepe15 tınaztepe16 tınaztepe17 tınaztepe18 tınaztepe19

Her şey çok güzel değil elbette, insan oğlunun ardında bir iz bırakma çabasını anlamak mümkün değil hele bu iz böylesine çirkinse.

tınaztepe20

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. Efekanın heyecanını tahmin edebiliyorum. Ben mağaralardan hem dehşete düşüyorum hem çok seviyorum. Bu mağarayı duymamıştım hiç.

    Beğen

  2. Cok guzelmis, ama tahta koprulerde tirstim acikcasi:))
    Yurdum insani yapmis yine yapacagini:))

    Beğen

  3. suyun yüzünde yüzen tahta parçaları da var Mevlüde 🙂 bazı tahtalar eskimiş nemden.
    yalnız ben tarihi mekanlarda david ya da michael gibi isimlerde görüyorum bir bizimkiler değil yani, ama bayrağı dikerler o başka konu

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.