52 Haftada Baskı Yapmak 26. Hafta

Standard

Benim küçücük bir çantam var dı.

İçine bir kadın için acil olabilecek her şeyi alan ama avuç içi kadar olan, bir gün fermuarı bozuldu.

Hal böyle olunca yenisini yapmak farz oldu. İkea keten perdelerden artan kumaş parçası ve kendime diktiğim pantolondan artan atmalara kıyamadığım bir parça Keşan kumaşı ile kendime minicik bir çanta diktim sonra da Efekan’a sordum ne baskısı yapsam bu çantaya?

Frida’nın iskeleti Efekan’ın seçimi.

Bu baskı kalıbı ile birlikte çok yakışacağını düşünerek oyduğum kenar süsü benim.

52haftadabaskı118

Sonra baktım da keşan ve Frida’nın elbiseleri hiç de fena olmadı gibi.

52haftadabaskı119

Ama baskıyı yaparken yanlışlıkla bir damla kumaş boyası damladı çantaya yine hemen Efekan’a akıl danıştım ki genelde hep Efekan’a akıl danışırım.

Sence bu leke ne olmalı örümcek mi yoksa başka bir şey mi?

Yok altı bacak çiz sonra arkasına kıskaçlar ve başına antenler öyle bir böcek var. Dedi.

52haftadabaskı120

Bende yaptım.

52haftadabaskı121

Bir cevap »

  1. Ay ben severim onun akillarini:)) Arada banada akil verirmi acaba?:)
    Bak Efekan cantanin onune gecti, cantaya laf etmeden gidecektim.
    Baskilarin yine harika. Birde bize copcu derler, hicbirseyi atmadigimiz icin:) Bak nasil ise yaramis kumas parcalari iste. Guzel gunlerde kullan Gonca’m.

    Beğen

  2. verir, verir vermez mi hiç? ne yalan söyliyim çok güveniyorum ben tavsiyelerine saç modelime kadar sorarım düşün. saç ki benim için en önemli iki konudan biri. bir saçım şekil olacak iki ayakkabım rahat onun dışında çuval de giyerim, daş de yerim, seçmem.
    kumaş dolabı kalabalıklaşınca böyle parça kalan kumaşların büyük kısmını bir koliyle bıraktım çöpün yanına bir bu yöresel el dokuma parçalar kaldı bir de ketenlerle pazenler. bak şimdi sayınca hiç de kurtulmamışım fazlalıklardan çöpcüyüz kızım yapacak bir şey yok.
    ama var ya geçen efekan arkadaşı ile sohbet ediyor arkadaşına annesi bir şey dikmiş orasını kaçırdım efekan diyor ki “oooo benim annem her şeyi dikebilir” eskiden oyuncak transformers dik demişti o denli güveniyo, arkadaşıda “evet biliyorum, annen dikiş yapıyor (tabloları göstererek) bu güzel resimleri yapıyor, seramik yapıyor tamam biliyorum yetenekli” ben şiş şiş bulutların üstüne çık.

    Beğen

  3. keten, pazen ve yöresel dokumalar kimini pırlanta heyecanlandırır, kimini çikolata, kimini bunlar 🙂
    beni kumaşlar ve bilumum ellerimle şekillendirebileceğim şey 🙂

    Beğen

  4. Frida’nın ‘uğur’ böceği 🙂 kompozisyonu çok beğendim (Efekan’a ilet lütfen)! Baskıyı neyle yaptın peki? Bu seferki silgi değil sanırım?

    Beğen

  5. Merhaba bende baskı kalıbı yapmaya çalışıyorum. En başarılı baskı hangi cins kalıp le yapılabiliyor.(silgi linol ahşap yada bilemedigim) Oyma işlemini ne ile yapıyorsunuz birde hazır stampalari nereden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.