52 Haftada Baskı Yapmak 24. ve 25. Hafta

Standard

Pinterest inanılmaz bir kaynak, onlarca binlerce milyonlarca güzel görsel. Yalnız şöyle bir durum var bir işi yaparsın fotoğraflarsın yayınlarsın yazını okumaya bile üşenen biri fotoğraflarını kopyalamaya ve projeyi kendi yapmış gibi yeniden yazmaya üşenmez. Hani okumadı ya böylece yalan yanlış bir yazı hazırlar (bazıları da noktasına dokunmadan yayınlar) sende o kadar görsel içinde gider böylesi bir projeye rastlarsın bir de ben deneyeyim dersin sonuç hüsran.

Bazen de proje doğru projedir, kaynak doğru kaynaktır, blog doğru blogdur da onlar ve bizler durumu ile karşılaşırsın. Onların malzemeleri ile bizmkiler arasındaki fark. Mesela dantel avizemi yaptığımda onlar ve bizler durumunu yaşadım ben, bizim balonlar onlarınki kadar sağlam değil ve tutkal eritiyor bende projeye top ile devam etmiştim.

Bu kez hangi durumu yaşadım bilmiyorum.

Elimde minik bir parça pamuklu kumaşım vardı ve daha önce gördüğüm ve ne zamandır aklımda olan bu yöntemi denemeye karar verdim işte malzemelerim; alkol yerine kolonya, gazlı kalem, kumaş, kumaş boyası ve boya masayı batırmasın diye altına serdiğim zarf dosya.

52haftadabaskı107

Önce aklımda bir desen tasarlayıp birbirine uyumlu renklerde gazlı kalemlerle kumaşa lekeler yaptım.

52haftadabaskı108

Sonra da üzerine kolonya döküp renklerin dağılmasını sağladım.

52haftadabaskı109

Saç kurutma makinesi ile kumaşı hızlıca kuruttum, herşey gayet iyi görünüyordu.

52haftadabaskı110

Kumaşı suya tuttuğumda sonuç şu oldu.

52haftadabaskı111

Başarısızlık.

Aynı yöntemi akrilik boya ile denemeye karar verdim.

52haftadabaskı112

Bir iki rengi karıştırıp istediğim renkleri elde ettim.

52haftadabaskı113

Kumaşa boyaları aklımdaki desene uygun sürdüm.

52haftadabaskı114

Ve yine kolonya döktüm. Bu kez sonuç hiç beklemediğim bir biçimde gelişti, su ile dağılan ve su ile seyreltilebilen su bazlı bir boya olan akrilik alkolü görünce sertleşti. Renkleri dağıtmak için oldukça çaba sarfettim.

52haftadabaskı11552haftadabaskı116

Kumaşı kuruttuktan sonra ince bir fırça ile kumaş boyası kullanarak dallar ve tohumlar çizerek desenimi oluşturdum.

52haftadabaskı11752haftadabaskı106

Bir cevap »

  1. Umarım bu yorumu görürsün.Goncaaa,benim bloga bi gelsene,bak sana ne sürprizlerim var

    Beğen

  2. Bu alkol-akrilik boya tepkimesine bayağı şaşırdım. Normalde alkollü mendiller ile (baby wipe diye satılanlar) akrilik boya silinebiliyor.Hatta tersine şablonlama bile yapılabiliyor. Üstelik kuru akriliği bile çıkartıyor. Kolonya ile neden sertleşti ki? Desen çok sevimli olmuş.

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.