Game of Thrones Astapor Dress Vol II

Standard

Bu elbisenin bir kaç versiyonunu gördüm, tüm üst beden ejderha derisi gibi dikiş, işleme ve boncuk detaylarla süslenenler ve daha sade süslemelerin daha az kullanıldığı versiyonları.

Filmdeki elbisede boncuk işleme hiç yok sadece dikişlerle süslenmiş ve yine ağ gibi ejdarha derisi görüntüsü veren bir teknikle işlenmiş.

Ben gündelik hayatta kullanacağım için bu dikiş ve işleme detaylarını oldukça az kullanmaya karar verdim.

Önce bu dikiş desen nasıl yapılıyormuş onu buldum.

Dikiş detayları tek bir omuzda kullanmak istedim ve deseni oluşturmak için gerekli olan kareli çizimi sabun yardımı ile kumaşa yapıp dikiş ile birleştirilmesi gereken noktaları belirledim.

gameofthronesastapor4

Gerekli sıra izlenerek her noktacıktan iğnemizi geçirip ipi büzünce şekiller oluşuyor. Desenin oluşturuluşu burada var, ben kumaşı ütülerken üstten direk basıverince dokusu tam o etkiyi vermedi ama bir gün minik bir ütü ile uğraşılıp düzeltilebilir diye düşünüyorum ancak bana bu kadarı yeterli. Ve zaten çok farklı doku ve cinslerde kumaşlar kullanılan iki elbise arasında bu fark doğal. Bir de düzgün bir fotoğraf çekmeyi başarabilmiş olsaydım. Marifet profesyonel makina almakta değil onu kullanabilmekteymiş :/

gameofthronesastapor5

İşlemeleri ve dikiş detayları yapılmış bir omzun detayı ile Baykumaş‘ın kumaşı ile dikmeye başladığım benim Astapor Elbisemden şimdilik bu kadar.

Reklamlar

6 responses »

  1. Geri bildirim: Game of Thrones Astapor Dress Vol III | ornitorenk handmade

  2. Geri bildirim: Astapor Dress Finally | ornitorenk handmade