Bulaşık Makinesinin Ornitorenkle İmtihanı

Standard

Alisa Burke zevkle takip ettiğim bir blogger ve sanatçı.

Her yaptığına bayılmakla beraber bu Temmuz ayında yaptığı bir işe özelikle bayıldım, bulaşık makinesinin üzerine kendi tarzında çizdiği doodle.

Gelişi güzel karalama, çiziktirme denilen bu doodle işi bence bu kelimelerle anlatılamayacak bir iş aslında en azından benim için. Daha önce denemediğim bir çizim tarzı olduğundan denemek için ben Alisa’nın çiçeklerinden çiziktirdim bir süre böyle kullanıp sonra değiştirme şansım var nasıl olsa.

Bulaşık makinem eski değildi, boyası çizilmemiş ya da sararmamıştı, evimize taşınmadan önce almıştık ve rengi beyazdı ancak mutfağın ankastre ve buzdolabı gibi kısımları ise griydi bu beni rahatsız ediyor muydu? Hayır.

Tek istediğim çiziktirmekti, bende yaptım.

Belki ilk seferde başaramam ya da yenilemek başka başka şeyler çizmek isterim diye düşündüğüm için makineyi önce yapışkanlı beyaz folyo ile kapladım. Çizim içinse permanent kalem kullandım hani cd kalemi diyorlar ya işte onlardan.

bulaşıkmakinesi1

Folyo yapıştırma konusunda ilk deneyimim olduğu için tek parça halinde yapıştırmayı başaramadım, bulaşık makinesinin kapağı kadar alanda bir kağıdı dört şerit haline getirdikten sonra aşağıdan yukarıya hareket etmek sureti ile yapıştırdım. Aralarda boşluk kalmasına izin vermedim hava kabarcığı genelde olmadı oluşan bir iki kabarcığıda iğne ucu ile hafif deldiğim folyo üzerinden bezle yumuşak bir şekilde geçerek yok ettim.

Folyo yapıştırma kısmı işin en zor kısmı idi sonrasında çizim daha kısa sürede tamamlandı ya da bana daha zevkli geldiği için zaman su gibi aktı.

bulaşıkmakinesi2

İş bittiğinde hızımı alamamış, daha yeni başlamıştık ama modundaydım. Çamaşır makinesi doğru bakışlar atıyorum son günlerde kapak kısmının dairesel kalıbını çıkarıp folyoyu o şekilde kesmeye üşenmediğim bir gün olur belki.

bulaşıkmakinesi3 bulaşıkmakinesi7 bulaşıkmakinesi4 bulaşıkmakinesi6

Denemek isteyenlere notum:

Permanent kalemle yaptığınız her harekette kararlı olmalısınız zira alkolle silinebiliyor ancak folyo üzerinde izi kalıyor her deseni tek hamlede çizeceksiniz ve yaptığınız hiç bir şeyden pişman olmayacaksınız belki şu ağaçların olduğu bölgede bir sincap saklanıyor dönemi çocuklarıyız biz bu düsturu unutmayacağız, resim yaparken hata yapmak diye bir şey yoktur her an resmimiz bambaşka bir şekle bürünebilir.

Bunun yanında su ile kolay kolay çıkmayan bir kalem yani nemli bezle makineyi silebileceğim.

bulaşıkmakinesi5

Bir cevap »

  1. Cilginsin ne diyeyim sana daha baska:)) Su enerjinede hastayim bilesin. Makinani fotosunu paylassan sosyal medyada, aaaa ne guzel makinalar cikmis diyeceklerdir eminim:))

    Beğen

  2. Yok böyle bir şey. Hiç silmeden ve ellerin titremeden onca deseni, böyle uyum içinde çizmek için, gerçekten özel bir yeteneğe sahip olmak gerekir. Ne diyeyim, hayran oldum. Helal olsun sana.

    Beğen

  3. birbirinin aynı dekorasyon dergisinden fırlamış evler çok şık görünsede gözüme aslında bana göre değil ve ev değil yuva istiyorsam daha kişisel olmalı diye düşünüyorum yavaş yavaş kişiselleştiriyorum evimi :). teşekkür ederim, sevgiler. ..

    Beğen

  4. Alisa Burke’ün blogunda makine üzerindeki çiçekleri gördüğümde çok sevmiştim. Sizinki de çok güzel olmuş. Sırada duvarlar mı var? O hep kocaman şeyler çiziyor ya, genelde de duvarlara. Ben de çalışma masamın karşısındaki duvarı boyasam mı diye düşünüyorum.

    Beğen

  5. Canı yürekten tebrik ediyorum. Çok mükemmel olmuş. Elinize sağlıklar olsun.

    Beğen

  6. 17 yılın ardından üzerinde her taşınmanın izini taşıyan bulaşık makinesinin üzerine çizim yapsak nasıl olur acaba silinir mi temizlerken… ne dersin?

    Beğen

  7. ah keşke bir duvarım olsa Alisa gibi boyayabileceğim, bazen çok istiyorum onun gibi elime alıp bir fırça bir tüp siyah akrilik ama sonra bakıyorum bizim ev bambaşka sadece mutfak ve banyoya hakim o siyah beyazlar geri kalanı ıııh.
    dikiş masamın yanı ve karşısı için var fikirlerim de çoklar ama yavaş yavaş evu ele geçireceğim ilk iş sehpalardan biri hardal sarısı olacak ta dekupaj yapmayı bilsem Atalet’in bence senin olmalı dediği yemek masası üzeri atlas dekupaj kesin benim olurdu

    Beğen

  8. ben üzerine film yapıştırarak yaptım ki bence böylesi daha garanti olur böylece bir hata vs durumunda telafisi olur. açıkçası bundan sonra bu makineyi diğer dolap ve makineleri sildiğim gibi temizlik malzemeleri ile silmeyeceğim yoğun kimyasalar nedeniyle boyada akma olmasın diye nemli bezle nazik silme işleminden zarar görmüyor o şekilde temizleyeceğim sizde öyle yapabilirsiniz.

    Beğen

  9. Cok güzel olmuş eline saglık ..
    Eşim ve oğlum da ben evde yokken bana surpriz yapmislar mutfak dolaplarima böyle folyo kagıtla kaplamışlar dolaplarım yenilendi gercekten güzel ve degişik oldu 🙂

    Beğen

  10. Bayıldım bloğunuza uzun zamandır blog izleyicisiyim yeni de blogger ama nasıl bugüne kadar sizin bloğu keşfedemedim çok yazık. Neyse ki buldum sizi dikiş tarzınızı çok sevdim. Sevgiler:)

    Beğen

  11. teşekkür ederim, cesaretim olsa mobilyalara el atacağım ama henüz vakti değil sanırım. yoksa bunu da altı ay yapmalıyım dedim de bir gün birden girişiverdim

    Beğen

  12. Geri bildirim: Kopyala-Yapıştır | macellann

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.