Her Bayram Çocuğum Ben, Her Bayram Kırmızı

Standard

kesan1

Çocukluğumda görev almadığım tek bir bayram yok gibiydi, kurdelem kocaman bir çiçek gibi hazırlanır dantel yakam önlüğüm ütülenir ponponlu diz altı beyaz çoraplarım ve genellikle kırmızı olan ayakkabılarım hazırlanırdı. Ya bir şiir okurdum ya öğretmenlerimce özenle seçilmiş Atatürk’e ait veciz sözlerden ezberler tören aralarında onları söylerdim ya da koroya katılırdım ve ya folklor ya da ront. Kaymakamın önünden geçerken en sert biçimde basarsak adımlarımızı ve şahin gibi sert tam karşıya bakarsak öğretmenimiz sırada yanımıza gelince daha bir gururlanırdık, o da tören ciddiyetini bozmadan şöyle bir okşardı saçlarımızı tören bitiminde de kucaklar öperdi.

Efekan’ın da güzel anıları olsun istiyorum ve coşkuyla kutladığı Cumhuriyet Bayramları hatta ilk 19 Mayıs kutlamasında ben gibi artık büyüdük oğlum biz havalarına girmesini.

Son yıllarda 29 Ekim yaşattığı Cumhuriyet coşkusuna ek olarak benim hayatıma güzel iki rutin getirdi;

İlki her yıl Kaş’ta yaşayan sanatçıların katılımı ile gerçekleşen ve benimde dört yıldır aralarında olduğum 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı karma sergisi.

davetiye

İkincisi sevgili İrem‘in fikir anneliği ve ev sahipliği yaptığı her yıl daha fazla kişinin katılımı ile gerçekleşen ve her yıl daha da güzelleşen Cumhuriyet Bayramını En Güzel Kırmızı En Güzel Beyaz’la Karşılıyoruz etkinliği.

kesan6

 

Bu etkinliğe ilk yıl kırmızı pazenden bir anvelop etekle katılırken ikinci yıl viskon kumaştan kırmızı bir elbise dikmiştim kendime. Bu yıl da kırmızı bir pantolonum olsun dedim.

kesan2

Daha önce kullandığım el dokuması güzelim kumaş ve modelle ilgili detayları Keşan yazımda paylaşmıştım şimdi sıra geldi Kaş sokaklarında Kocakişisinin çektiği fotoğraflara, ki bence kendisi bu konuda çok iyi işler çıkarmaya başladı ve bir tebriği hakediyor zira suratımın asık olmadığı ya da gözümü kırpmadığım bir kareyi yakalamak oldukça güçken bir de fotoğrafları harika netlikte çekmek ile uğraşıyor.

kesan3 kesan5 kesan4kesan7 kesan8 kesan10 kesan9

Tüm çalışmaları görmek için Kendindik’e buradan gidebilirsiniz.

Bir cevap »

  1. Çok güzel bir yazı, HARİKA fotoğraflar… Gonca bundan daha az fotoğraf istemiyoruz ilerleyen yazılarda da! Madem Kaş’a gelemiyoruz, Kaş havası bize gelsin senin yazılarınla 🙂
    Bu sene de iyi ki katıldın.

    Öpüyorum kocaman!

    Beğen

  2. Kaş sokakları bundan sonra benim 🙂 29 Ekimle birlikte Kaş turizm sezonunu da kapatır, sokaklar bana ve kedilere kalır tembellik yapmayıp bol bol yeni iş çıkartıp bol bol fotoğraf çekmeli. İyiki aklına geldi bu etkinlik ve ne olur büyütelim bu işi ben etkinlik vs gibi şeylere katılmıyorum aslında bu etkinliğe katılmamın tek nedeni ruhu. her yıl Cumhuriyet kutlamalarının biraz daha sönük geçmesi üzüyor beni dün inanılmaz bir karamsarlığa kapıldım tüm gün sokaktaydım bu gün ceremesini çekiyorum ağrı olarak geri döndü o bunalmış ruh hali bayramım bayram gibi kutlanmamasının verdiği sıkıntı ve dinlenmek için kendime fırsat vermemem. çok şey var çok şey ama neyse şimdiden seneye hazırlanmak gerek 🙂

    Beğen

  3. Yine cok guzel olmus Cumhuriyet Kadinim. Sahanesin. Bu kumastan bendede var hemde aynisinin tipkisi:)) Kac metreden cikti bu pantalon.
    Kopyaci Melined isbasinda :)))

    Beğen

  4. sanırsam ki iki metre kumaş kullandım toplamda beş metre almıştım o yüzden tam bilemiyorum ama aman dikkat çok atıyor kumaş dikişten sıyrılıyor akıyor gidiyor 😦 çok üzdü beni giydikten bir süre sonra bazı yerler dikişten attı tamirat olmadı bambaşka bir şeye dönüşüm bekliyor 😦
    melinedim hep özgün hep tatlı bi kerem hıh tımam mı cınım

    Beğen

  5. Demekki kumasin cinsinden kaynaklaniyor, annem bana aynis kumastan bir etek almisti yayladan. Evet simdi sen soyleyince farkettim dikis yanindan atiyor . Hic dokunmadim atan yerlere, kapi onunde evin icinde giyiyorum. Bu kumasida ortu olarak kullanayim diye almisti. Sanirim ortu olarak kalsa iyi olacak gibi ne dersin?
    Timam ciniiimmmm. Sen ne diyorsan dogrudur:)) Tesekkur ederimm

    Beğen

  6. evet örtü fular daha mantıklı çanta yapılırsada astarlı taban destekli giysiye gelemeyecek hatta yazıyı güncelliyeceğim sonradan okuyanlar için heba olmasın kumaşları, öptüm cınım bye

    Beğen

  7. Geri bildirim: 2014 ‘ü Takdimimdir | ornitorenk handmade

  8. Geri bildirim: En Güzel Kırmızı En Güzel Beyaz | ornitorenk handmade

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.