Çanta Dikelim mi?

Standard

Marin elbise yazımda kullandığım çanta için bir yazı hazırlama sözü vermiştim size. Ama o çantayı paylaşmadan önce çantayı nasıl diktiğimi anlatayım sonra başka bir yazıda bu şekilde diktiğim tüm çantaları ve o çantayı paylaşayım olur mu?

Yaz geldi şöyle tamamen eşsiz bir yazlık çantaya sahip olmaya ne dersiniz?

Tek yapmanız gereken sahip olmak istediğiniz çantanın büyüklüğüne karar vermek ve bu ölçülere sahip iki dikdörtgen parça ile yine askısı için kendi belirlediğiniz ölçülerde iki şerit kesmeniz.

Benim çantam dikiş paysız 32 cm yüksekiliğinde ve 31 cm eninde sapı ise bitmiş hali ile 2,5 cm genişliğinde ve  67,5 cm uzunluğunda, bu tamamen elimdeki parça kumaşın bana sağladığı ölçülerdi.

Yani bu bir parça kumaş değerlendirme projesi aynı zamanda.

Önce çantamızı ouşturacak parçaları kesiyoruz ben keten kullandım bu tarz ham kumaşlar bu çantaya çok yakışacaktır.

canta1

Gövde kısmında astar kullanmayacağım için temiz bir dikiş olsun diye Fransız dikişi kullandım(bu kısım polemiğe kapalı ferace dikişi, temiz dikiş, İngiliz dikişi ile gelmeyin bana). Bilahare dikişin anlatımı ile ilgili bir post hazırlarım, internette de bolca var zaten teknik anlatımı.

Askı için kullanacağım kısmı kumaş kenarına denk getirdim ve kumaş kenarı üstte kalacak şekilde kumaşı üçe katlayarak dikiş çektim.

canta2

Sonra da askıyı çevirip birde karşılığına gelen yerden dikiş çektim. Fotoğrafta da göreceğiniz gibi bu sadece estetik amaçlı yapılmış bir hareket.

canta3

Son olarak askı ve gövdeyi birleştirdim birleştirirken yine hem sağlamlık hem estetik amaçlı zarf gibi görünen şu dikişi kullandım.

canta4

Şimdi çantayı eşsiz kılan harekete geldi sıra.

Kendi hazırladığım kumaş baskı stampaları ile kumaş boyası kullanarak çantanın her iki tarafına da baskı yaptım. Baskı ertesi gün tersten ütülenmeli sabitlemek için aman diyim unutulmaya.

Çanta sapına takmak için hazırladığım lavanta dolgulu mini keseciği bu fotoğraflarda görebilirsiniz.

canta6 canta5

Ve son dokunuş marka logom yani Ornitorenk.

canta8

Ta ta ta tam işte eşsiz yazlık çantamız.

canta7

Bir cevap »

  1. Vay seni uyaniiikkkk, canta agzinda ve saplarda kenar kullanmak isini bayagi kolaylastirmis:)) Ama ben kumas boyali logondan istiyoruuuummmmmm:))) Guzel gunlerde kullan sekercigim, cok zarif olmus cantan…

    Beğen

  2. çanta yapalım tabi ama, önce bir sürü stamp yapmak istiyorum. eski yazılarına bir göz atayım belki onunla ilgili bir yazın vardır. demek sen yapıyorsun bütün bu stampları. boşuna değil hepsi çok özel ve güzel. çanta şahane, tam yazlık. logona da bayıldım:)) eline, emeğine, zevkine sağlık gonca’cım:))
    kucak dolusu sevgiler

    Beğen

  3. Evet sen anlatınca kolay görünüyor ama başına geçince çok ince bir işçilik ve max değerde sabır lazım 🙂 Ama halletmem lazım hele de okullar tatilken:) Sonra dikişe başlamalıyım,arşive birçoğu sana ait olmak üzere bir sürü salaş model attım.basit çizgiler basit modeller ama piyasada zor bulunası şeyler.Ama sadece görselleri var kalıp yok,olsa da anlayan yok; bismillah deyip kesiversem kumaşları.Olmayan yanına keçe,yama daha bir orjinal olur…Ya da sen kırpığı alıp gelsen İstanbula,kumaş pazarına gitsek doldursak poşetleri kumaşlarla sonra el versen dikişte bana 🙂

    Beğen

  4. estağfurullah ne el vermesi ben daha becerememişken dikiş işini ☺ aslında anlatımımdan daha kolay dikmesi dene bence baktın ben böyle çanta kullanmam dedin alış veriş torbası olur. efekan bunlardan birine el koydu oyuncak torbası yaptı gezmeye giderken dolduruyor oyuncaklarını ve bunun bir level üstü (yazısı hazır taslaklarda bekliyor neredeyse üç aydır) olana yine el koydu giysi çantası yaptı judoya giderken judokilerini taşıyordu şimdi yedek kıyafet çantası oldu. örgü çantası vs mutlaka bulunur bir yer hem ne kolaymış görürsün çocuklarlada üzerine silgi stampa yapamıyorsanız patatesten oyuverirsiniz bir şekil al sana anne işi stampa kumaş boyası olur akrilik olur birer baskı ohhhhh. istanbul neden bana çok uzak hani gerçekten uzakta buraya istanbula gelme fikride uzak bana öyle alışmışım ki küçük yerde yaşamaya nasıl zor geliyor şehir kalabalığı trafik vs. ama gün olur belki ben gelirim belki de siz buraya ☺

    Beğen

  5. Çantaya bakarken aklıma ne geldi biliyor musunuz, ben ütü yapmayı hiç sevmem. Dikiş dikmeye ilk başladığımda annem dedi ki dikiş diken insanın ütüsü yanından eksik olmaz, bir dikersin bir ütülersin yoksa diktiklerin bir şeye benzemez. Çok bozuldum ama ben minimum ütü maksimum dikiş felsefesiyle eylemlerime devam ettim:) Bu güzel keten çantayı ve kat izini görünce nasıl sevindim:) Kırışıklar da kumaşın doğallığının bir parçası değil mi niye hep düzeltmeye çalışıyoruz? Ben bu çantaya kat iziyle bayıldım, ütülenmesin böyle dursun…Güle güle kullanın.

    Beğen

  6. ütülemek iyi bir eylem olsaydı kafa ütülemek diye bir deyim olmazdı diyelim mi biz bu işe 🙂 sevmiyorum bende gerçekten ütü işini. ve kırışımayı başaran kumaşları seviyorum doğalsa kırışır 🙂

    Beğen

  7. Geri bildirim: Stampalarımın Toplu Geçişi ve Bugüne dek Yaptıklarım | ornitorenk handmade

  8. Geri bildirim: 2014 ‘ü Takdimimdir | ornitorenk handmade

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.