Burda dergisi Eylül 2012 sayısı 105 numaralı bu model dikilecekler arasındayı uygun kumaşı bekliyordum. Baykumaş‘ ın son hediye paketinden çıkan bu kumaş özellikle dokusu ve rengiyle dikkatimi çekmişti ve bu model için dokunmuş gibiydi.
Ben jileyi tek başına da giymek istediğim için yaka oyuntusunu biraz kapattım ve V yerine yuvarlak yaka yaptım. Ayrıca iki parçadan oluşan üst bedenleri biçerken tek parça halinde biçtim.
Daha önce 10marifet ve Kartopu’nun birlikte düzenledikleri 2014 yıl başı yarışmasından bahsetmiştim, yarışma ile ilgili yazıyı okur okumaz zihnimde üşüyen bir kız deseni belirdi ki benim için kış üşümek demek ve kar hiç bir zaman bana romantik gelmemiştir.
Mulaj kağıdına aktardığım deseni kumaşa aktardım.
Deseni hayata geçirirken farklı teknikler kullanmak istedim, saçları, yüzü ve bacaklarını kumaş boyası kullanarak boyadım. Boyalar hakkında bana bilgi veren Kapkara Camdan Kelebek Duru Günaçan’a teşekkür ederim.
Botları için deri aplike hazırladım. Eteğini vazgeçilmezim alameti farikam pazenden yaptım. Kazağı için eski bir hırkamı biçtim. Beresi ve eldivenleri için Sesiber‘den gelen keçelerimi kullandım.
Çizdiğim kar tanelerinin bazılarını makinede düz dikiş seçeneği ile bazılarını elde zincir iğnesi tekniği ile işledim.
En son desenle işim bittikten sonra jilenin tüm parçalarını birleştirdim.
Sizin için Kaş sokaklarında küçük bir çekim yaptım. Kaş’ın kışını çok seviyorum sokaklar tamamen bize ait. Elbisenin üst ve alt parçasının kalçada birleştiği dikişe gizlenen cep detayına dikkat ettiniz mi ben çok sevdim ve kimse görmese de cep astarı olarak mor keten kumaş kullandım.
Çooook güzel olmuş, ellerine sağlık canım.
Sevgilerle…
BeğenBeğen
Elbiseye harika bir biçimde hayat vermişsin! Bayıldım! Ayrıca o lahitin altında benim de fotoğrafım var 🙂
BeğenBeğen
teşekkür ederim Neclacığım sevgiler 🙂
BeğenBeğen
🙂 teşekkür ederim, hihihi yaşasın dikiş ve fotoğraf kardeşliği
BeğenBeğen
ay ay ayyyy!!!! ben de bu elbiseyi dikmek için kumaş almıştım. ama benim ne öyle güzel resim yapacak yeteneğim, ne arkafona koyacak muhteşem manzaralarım var!!!! BA-YIL-DIMMM!!!!!! :)))
BeğenBeğen
dergi çıktığı günden beri bu elbise dikilmek için sırasını bekliyordu sonunda diktim rahatladım sende tutuma içinde dik rahatla 🙂 ben sana desen çizer mail atarım bir yerlere bir şeyler boyamak istersen sende benim ekrandan kalıp çıkarma yöntemimi kullanır dayar bilgisayar ekranına mulajı kopya çekersin hihihi. manzara için çözüm önerim yok şimdi parka bahçeye git desem fışkiyeden başka bir şey yok orada biliyorum buraya mı gelsen ki 😉
BeğenBeğen
Çok cici, oyuncaklı işler yapıyorsun. Kızın gözlerine ayrıca bayıldım. Bizde çocuk kalmadı, çizgifilm izleyen de yok. Animelerin gözleri gibi. Belki tvde oynayan bir karakterdir diye düşündüm önce, sonra da arkadaşım muhakkak kendi çizdiği orjinal bir karakter yaratmıştır dedim. Ellerine sağlık.
BeğenBeğen
teşekkür ederim 🙂 çizgi film karakteri değil kendim çizdim bir başkasının çizimini kullanmak istemedim ama bir gün belki tim burton karakterlerinden biri için bu prensibimden vazgeçebilirim 😉
BeğenBeğen
Geri bildirim: Z Raporu | ornitorenk handmade
Muhtesem tebrik ederim bende cok seviyorum diktigim kıyafetleri fakat arkadaşız olmuyor yinede siz tadini çıkartın 🙂
BeğenBeğen
sizin diktiklerinizide görmek isterim blogunuz var mı?
BeğenBeğen
Geri bildirim: Bir Şeyler Deniyorum ki Ben | ornitorenk handmade
Geri bildirim: Stampalarımın Toplu Geçişi ve Bugüne dek Yaptıklarım | ornitorenk handmade
bende bu jileden dikmeeekkk istiyorummm.
BeğenBeğen
e dikin o zaman :))))
BeğenBeğen
Harika olmus. Kizim uyudugundan beri blogu bastan sona okuyorum. Emeginize yüreğinize saglik !
BeğenBeğen
😊 çok çok teşekkür ederim çok mutlu oldum
BeğenBeğen
selam çalışmalarınız gerçekten çok güzel olmuş bende kendimce kumaş boyaları ile ilgileniyorum ama en zorlandığım kumaşa deseni aktarmak kalın bir kumaşa deseni nasıl aktarıyorsunuz? ben yağlı kağıda pastel boya ile deseni çizip ütü ile transfer ettim bazılarında oldu bazılarında olmadı bunun kolay yolunu paylaşırsanız çok sevinirim
BeğenBeğen
beyaz ya da sarı gibi açık renk bir karbon kağıdı kullanın
BeğenBeğen