Mavi

Standard

Büyük Okyanus kıyılarında Shuntaro Tanikawa tarafından yazılan, Ege Denizi kıyılarında Yukari Yasuda Yılmaz tarafından çevrilen Mavi, Akdeniz kıyılarında Ornitorenk tarafından okundu bu gün.

mavi1

Mavi benim için çok ilgi çekici çünkü şiir bir başka dile çevrildiğinde aynı ses aynı melodiyi veremiyor. Kitap çevrilmeden öncede bu endişe yaşanmış ve kitapta sunulan şiirlerin orijinal dildeki ses uyumunu aktarmak üzere Türkçe çeviri ile birlikte Japonca orijinaline de yer verilmiş. Japonca bilmeyen okurların özgün dildeki ses uyumunu duyabilmesi içinde Japonca dizelerin altlarına Japonca telaffuzlar Türkçe alfabe ile yazılmış.

mavi2

Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneğinin ücretsiz olarak dağıttığı bu yayın Türkiye-Japonya arasındaki kültür alışverişi sağladığı gibi  Türkçe-Japonca kaynak literatürüne de katkıda bulunuyor. Sizde kitaba ücretsiz olarak sahip olmak isterseniz ve İzmir’de yaşıyorsanız derneğe uğrayıp kitabı edinebilir ya da bilgi@jikad.org.tr adresine ulaşarak adres bilgilerinizi vermeniz durumunda kargo ödemeli olarak Mavi’ye sahip olabilirsiniz. Yukari Yasuda’nın alçak gönüllülükle imzaladığı kitabım çizimi gibi görür görmez gülümsememi sağladı. Emeği geçen herkesin eline sağlık, teşekkürler Jikad

mavi3

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. simdiye dek yalnizca bi tanecik Japonca kitap okudum ve hep bu aliskanliksizligimiza sasarim. neden bize bu kadar uzak bi kultur,oysa hic de degil.insanin kutuphanesine bakip bakip sevinecwgi bi kitap.ne mutlu sana arkadasim.

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.