Oyuncaklardan Avize Yapımı

Standard

Ben yıllarca hep sürprizleri sevmediğimi söylerdim ama bu gün fark ettim ki ben aslında sürprizleri seviyorum. Beklenmedik olayları sevmiyorum, kontrolüm dışında gelişen şeyleri sevmiyorum ama bunlara sürpriz demem haksızlık aslında değil mi? Evet kendim için bir tesbitde de bulunduğuma göre yazının asıl amacına dönebiliriz. Daha önce tüketim kültürüne karşı yaşasın el emeği temalı dantel avize yazımda da dediğim gibi tüketmeyip üretecektim ve bir yeni üretim de daha bulundum Aç parantez kontrolsüz bir biçimde tükettiğim ezelden beri tükettiğim tam bir bitterci olmam nedenli çikolatasını bile yemediğim sadece oyuncağı için aldığım şimdilerde ise Efekan’ı bahane ederek daha bir rahat ve fütursuzca aldığım, tükettiğim oyuncak koleksiyonundan Kapa parantez.

Birde atamamak, ve attırmamak içinde ben bundan bir şey yaparım ki diye koca kişisinden bir şeyleri köşe bucak saklayıp evi çöp ev olma adaylığına yaklaştırmak gibi de bir huyum var bilenler onu da bilir. İşte yine bir atamama objesi tel süzgeçten geriye kalan halkamda bu projede en iyi yardımcı oyuncu olarak bana eşlik etti.

Önce süzgecin ibik gibi olan kısmını sökmeye yeltendim niye sökmemiş ki dersiniz diye diyorum demeyin fabrikasyon falan ama iyi kaynak yapmışlar sökülmedi. İple bir güzel sardım halkanın üzerini ve sararken zaman zaman halkaya silikon sürdüm ki sökülme gevşeme olmasın.

oyuncakavize1

Oyuncakların uygun yerlerine ısıttığım takı çivilerini takıp asabilmek için ip bağladım.

oyuncakavize2

Ucunda oyuncak olan ipleri eşit aralıklarla halkaya sıcak silikon yardımıyla bir iki kat sararak tutturdum. Bu işi daha kolay yapabilmek için ip yardımıyla halkamı kapı koluna astım.

oyuncakavize3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başta bahsettiğim ibik gibi çıkıntı üzerine seçtiğim bir oyuncağı yapıştırdım. Birde burada yeri gelmişken şunu söylemek istiyorum fotoğrafa dikkatli bakarsanız sıcak silikon olması gerektiği gibi şeffaf değil sarımsı krem rengi gibi bir şey bu tamamen beni kandıran yapı marketteki reyon sorumlusu çocuğun suçu zira olması gerektiği gibi şeffaf görünmeyen opak olan ve hafif kremrengi olan silikon çubukları için “bunlar ısındıklarında da böyle mi oluyor rengi” diye sordum, bak gerçekten sordum ama o bana “yok abla o reyonda beklediğinden rengi sarardı normal o” dedi mi? dedi. Beni kandırdı mı? kandırdı. Ben şimdi nasıl güvenirim bu çocuklara a okur sen söyle, ben ki o çubukları bir buçuk saatlik mesafeden almış gelmişim ben ki oy anam oy oy oy…

oyuncakavize4 oyuncakavize5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halkanın karşılıklı gelecek şekilde dört bir yanına taktığım organze kurdeleyi oyuncakların yoğunlukta olduğu yükseklik ampule aynı hizaya gelecek şekilde ayarlayarak duya bağladım. Ve 50 oyuncak kullanarak Efekan’ın odası için hazırladığım avizede böylece tamamlanmış oldu.

oyuncakavize6

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. O oyuncağı o çıkıntıya oturtmayı hayatta akıl edemezdim. İlahi arkadaşım, hayal gücüne sağlık. Ben elektrikten korkarım. Avize işini elektrikçiye bırakmayı tercih ediyorum. Gerçi eletrikçinin bağladığı spotların tümü eşimle oğlumun elinden bir kere daha geçti ya neyse:)) Bir de tezgahtar çocuklara hakikaten inanmamak lazım. Bir heves zigonları boyamak için su bazlı boya almaya Koçtaş’a gitmiştim. Çocuk beni Amerikan kapı boyası almaya ikna etmişti. Sebep benim istediğim marka yoktu ama onun önerdiği boyaya vernik gerekmiyordu:) İyi kötü kullandığım eski zigonlar şimdi merdiven altında yağlı boyasının nasıl çıkarılabileceğine dair pratik bilgi bulmamı bekliyorlar:) Burnumuzun dikine gidelim bence. Hata olursa da kendi hatamız olur bari, nesebi belli hatamızla kırar bacağımızı otururuz:))

    Beğen

  2. Ha ha – Peter Pan olacak Kırpık bu gidişle; hiç büyümek istemeyecek 😀 Ben olsam istemem çünkü…..

    Beğen

  3. ah bu yapı market çocukları aslında her seferinde diyorum içimden eline bir tornavida almamıştır kesin bu çocuk diye ama o sanki tamirata gidiyormuş gibi giydikleri tulumlar taktıkları iş önlüğü çeliveriyor insanın aklını algı çok aldatıcı bir şey. üzüldüm sehbalara benimki hepi topu üç beş çubuk turuncuoda bilir belki bir yolunu kolay temizlemenin. ben elektrik akasama hiç dokunmadan hallediyorum işi direk duya bağlıyorum hatta mutfak tartısında tarttım iş bitiminde avizeyi duy taşır mı bu ağırlığı diye 360 gr geldi bu denli de profesyonel deliyim yani 😀

    Beğen

  4. teşekkür ederim şimdi sırada yatak odam için bir dantel avizem daha var bu gün biter herhalde bu sefer yarım daire. ama salona karışmayacağım sanırım kocakişisi salonda dantel istemiyor bünyesi kabul etmiyor danteli, giriş ve yatak odası için ses çıkarmadı ama oraya daha sade çizgileri olan bir şey istiyor bende orayı ona bıraktım 🙂 aslında ip sarma ile yapılan toplara okey verdi ama yapmam sanırım onu.

    Beğen

  5. aha süper eğlenceli bir fikirmiş 🙂 şanslı efekan 🙂 ben şimdi bunu pintereste diy projesi olarak iğneleyim canım 🙂

    Beğen

  6. aslında efekanın hoşuna gitmeyen bir proje bu önce oyuncakları döktük yere içlerinden oynamadıklarını seçmesini ve bu proje için bana vermesini istedim seçti ama her oyuncak bağlayışımda halkaya ama ben oynayacaktım bunuuuuu sesleri yükseldi 🙂

    Beğen

  7. Demek bu projeyi kendin için yaptın!! Efekan haklı canım, çocuğun oyuncakları üzerine proje yapmışsın ,projeyi uygulamadan önce halk oylması şart ,heleki mülkün sahibinin kesin gönül rızası şart. bundan sonraki projelerde sizi duyarlı olmaya davet ediyom 😀

    Beğen

  8. yaa ben bayıldım bu siteye
    keşke daha önce keşfetseydim
    çok hoşş
    bu projeye de bayıldımmm
    ellerinize sağlık
    hem güzel bir diy çalışması, hem de süper aktivite olmuş ❤

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.