Mor Robadan Elbise

Standard

Kumaşları dinlemeyi öğrenirseniz onlar size ne olmak istediklerini fısıldayacaktır, baykumas.com dan hediye gelen kumaşlarımdan mor penye bana nasıl bir elbise olmak istediğini fısıldadı. Bende kumaşın istediği modele uygun bir kalıbı Ağustos ayı Burda Dergisinde buldum. Modeli buldum ama dergideki modele birebir sadık kaldığım anlamına gelmiyor tabi bu. Öncelikle elbiseyi dergideki kadife elbise gibi tok bir kumaştan dikmediğim için hakim yakasını ve ceplerini modelden çıkardım. Oldukça cesur olan dekolteyi üst parça ve alt parçaları birleştirmeden önce yaka pervazının arasından dikerek azalttımki bu işlemi uygulamasam dekolte göbek deliğime kadar inecekti neredeyse. Etek ön iki arka iki parça olmak üzere dört parçadan oluşuyordu ve önde yaka patı robanın altından eteğe kadar iniyordu yakayı kapattığıma göre eteğide dört parça yapmama gerek yoktu bende ön ve arka parça olmak üzere etekleri iki parça olarak biçtim. Robada biten üst parçalarda ikişer parçaydı ve ben arka parçayıda birleştirerek tek parça biçtim böylece sadece üst ön parçayı iki parça biçmiş oldum ve ne çok parça kelimesi kullandım.

Elbiseyi 34 beden biçmeme rağmen benim 38 beden Kazulet adlı terzi mankenime büyük gelince üst bedenden ve kollardan dörder santim daralttım. Tüm bu değişikliklere rağmen aynı kalıbı bir kez daha kullanmak istiyorum daha tok bir kumaş belki pamuklu belki kadife ve dekolte hariç modele sadıkta kalırım belki bir dahaki sefere.

thumb_800x600_10

morelbise1morelbise2

Bonus olarakta Tyrannosaurus Rex yiyen Efekan.

morelbise3

Bu kumaşın kulağıma fısıldadıkları bu kadarlada bitmedi o da bir sonraki yazının konusu olsun artık 😉

Bir cevap »

  1. birisi Roba mı dedi? yani bu kocaman hamile karınların içine girip saklanacağı elbise modeli – bu aralar en sevdiğim şey anlamına geliyor? şirin şirin kumaşlarım olmasına rağmen dikiş bana göre değil bundan eminim, hiç başlamıyorum.elbisen çok güzel, mor çiçekli çoraplarla tam bir sonbahar elbisesi.internette habire robadan büzmeli elbise modeli aramaktan bu kelime fosforlu görünüyor artık bana:)

    Beğen

  2. hahaha benim hamileyken hiç hamile elbisem olmadı biliyor musun? beğendiğim robadan bir elbisenin large bedenini almıştım, sonra yine large beden penye bir elbise almıştım ve düşük belli kooocaman bir jean ve hamilelik öncesi giydiğim tişörtlerimle kooocaman göbeğimle dolaşmıştım ama ben çok seviyordum göbekli halimi ve bence tüm hamileler çok güzeller.

    Beğen

  3. Ellerine saglik tatlim gene de cok guzel olmus.Burda dergisinin Alman hatunlarin bedenine gore yapilan kaliplar bize cok buyuk oluyor.Ne yapalim Turk hatunlarina yonelik bir dergi cikmadikca elin Almaninin kalibinda oynayip duracagiz:-)

    Beğen

  4. süper olmuş !! ellerine, omur iliğine sağlık .
    Allah seni korusun acil şifalar diliyorum.

    Beğen

  5. Vayyyy kumasi harbiden dinlemek gerekiyormus,ki cok guzel bir model fisildamis kulagina. Cok guzel olmus. Ondeki yaka acikligina ilave V detaya bayildim. Tam benlik olmus bu yaka. (fatmagulun yengesi buara yine revacta bende:)) Gule gule giy canim benim.

    Beğen

  6. Geri bildirim: Bizim Evin Ninjası | ornitorenk handmade

  7. Geri bildirim: Z Raporu | ornitorenk handmade

  8. Merhaba gonca hanım bu elbisenin orjinal burda kalıbı şu an elimde senin biçtiğin gibi biçmek istiyorum.Kumaşı pazen düşünüyorum sence nasıl olur..?

    Beğen

  9. süper olur 🙂 orjinalde zaten daha tok bir kumaş kullanmışlar bana göre biliyorsunuz kalıp elinizde olduğuna göre. bir de aman dikkat pazeni biçmeden önce yıkamayı ihmal etmeyin suya girince çeken bir kumaş çünkü. kolay gelsin, sevgiler

    Beğen

  10. Elbise süper. Dikiş için motive oldum görünce. Lakin duvardaki tablo…. Efekan sormuyor mu “Anne, ne oluyor orada?” diye. Hem güzel hem çok hüzünlü

    Beğen

  11. bu elbise dergide bordo bir kadife ile dikilmişti o halini de görmenizi salık veririm nefis bir havası var kumaşa göre şekil alıyor model.
    tabloyu ise efekan çok farklı şekillerde sordu neden yüzü yok? vs gibi mesela anneannesinin vücudunda tüm kadınlar o tablodaki ve anneannesi yaşanabilecek en hüzünlü yaşamlardan birini yaşayıp ayrıldı aramızdan mekanı cennet olsun ünzile’yi dinler ağlardık birlikte bazı günlerde ve evimiz öyle garip ki aslında kediler çiçekler güneş ve her dem taze tutmaya çalıştığımız çay kahve kokuları ve misafirlerimizle neşeyi yaşarken duvarlarda tablolarla dolaplarda bir sürü obje ile bir yığın hüzün. efekan addams ailesinin bir ferdi gibi büyüyor sanırım ne dersiniz?

    Beğen

  12. Allah rahmet eylesin… Nurlar icinde yatsin. Hayat denilen kısacık an, herseyi birbiri içinde barındırıyor. Tablodaki gerçek bizi insan yapıyor. Ne mutlu Adams olabilecek :o)

    Beğen

  13. Allah rahmet eylesin… Nurlar icinde yatsin. Hayat denilen kısacık an, herseyi birbiri içinde barındırıyor. Tablodaki gerçek bizi insan yapıyor. Ne mutlu Adams olabilenlere… :o)

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.