AmeIiyata Hazırlık

Standard

Önce ne oldu nasıl olduyla başlayayım, bel fıtığım aşikar daha önce beni okuyanların bildiği bir şey yeni değil. Bir mesai günü böylesi güzel bir manzaraya uyandım Efekan gece gizlice bizim yatağa gelmiş kalabalıktan rahatsız olan babası onun yatağına kaçmış, yataktan çıkmadan kırpığımı öptüm kokladım ve bu fotoğrafı çekip yataktan kalktım.

IMG_20130826_172105_914x914

O ana dek çok farklılık yoktu her zaman sabahları ağrı ile uyanırım zaten ve günün koşuşturmasına girince farkındalığımı yitiririm. Ama bu kez sakatlandığım dönemler vücudumun aldığı şekille karşı karşıyaydım az biraz tarif edeyim karşınızda göbek atan bir kadın canlandırın kalçası şöyle bir tarafa doğru çıkmış işte o şekli alıyorum ben atak dönemlerinde görünürde komik olan bu durum çok sancılı zira kaslarım belime ve sinirlere binen yükten dolayı böyle bir tarafa çekiyor kalçamı ve omurumu ve arkadan bakıldığında kalçadan sırta dümdüz I şeklinde olması gereken omurları S harfi şeklinde görüyorsun. İşte ben o sabah öyle kalktım yataktan duşa girmeme rağmen geçmeyince doktora gittim Mr çekildi ve karar Ameliyat.

wpid-IMG_20130826_111830.jpg

Ameliyat olmak öyle kolay mı? Önce karar vermek gerek sonra hazırlanmak ben şimdilik karar vermekten geçtim hazırlık aşamasındayım. Ne hazırlığıymış o deme başına gelmeyen bilmez, zaten böyle diyorsan sen kıçını alanda bırakan arkadan bağcıklı komik yeşil önlüğü üzerine geçirdikten sonra sedyeye alınırsın ve elini sıkı sıkı tutan sevdicek ameliyathane kapısına  kadar seninle  gelir sanıyorsundur kesin.  Çabuk bu ana kadar okuduğun hayalimsiyi sil zihninden bizde işler öyle yürümez.

Hazırlık dediğimide filmlerde gördüğün ameliyat kararı sonrası bütün ailenin toplandığı herkesin yüreklendirici hoş sözler söylediği akşam yemeği ve kahve muhabbeti ile ruhun bu duruma hazırlanması sanıyorsan bir zahmet ben demeden onuda unutuver evet evet lütfen.

Türk kadını hastaneye yatacaksa bu durum ona psikolog eşliğinde açıklanmalı bence, zira bu iş o kadar kolay değil hadi yattın yanında sana kim refakat edecek zira böyle bir olgu var, birde çocuğa kim bakacak, çiçekleri ve kedileri komşuya emanet edeceksin, ameliyat demek haftalarca yatmak demek işyerinde gerekli ayarlamaları yapacaksın hadi hepsine çözüm bulundu hastaneye öyle sallanıp gidilmez ki birde hastane kreasyonu denen bir şey var evde girdiğin pijamayla çıkılıp gidilmez hastaneye racona ters, terligini, diş fırçanı, tokanı hazırlayacaksın.

Ben ameliyat kararının sağlama almak için mr larımı başka bir doktora göndermiş olsamda karar ameliyattan yana çıkmış gibi de hazırlığa başladım ve kendime tiril tiril bir penye pijama altı diktim. Bu haldeyken, manyakmısın?  mı diyorsun, ne sanıyordun ki kuzum. Ben normal zamanlarda ornitorenk kişisi olarak bir elfsem ağrılı dönemde bir zombiye dönüşüyorum bak gerçek. Zombi dediğinin düşünme yetisi mi var ki, birde ağrı hep var zaten otursamda yatsamda hatta bu konuda doktorum bana reçete yazacağını ama ilaçların işe yaramayacağını söyleyecek kadar gerçekçiydi ve haklıydı işe yaramıyor.

IMG_20130828_135900_914x914

Bende yedek bir pijamam daha olsun dedim çantam neredeyse hazır.  Kuzum birtek biz mi büyütüyoruz acaba bu işleri.

IMG_20130828_165721_914x914 IMG_20130828_181547_912x912

Efekan balkonda ameliyathaneyi hazırlamış bile bende yeni pijamamla hazırım sanırım.

IMG_20130828_182049_912x912

Bloga şu dönem çok yazı giremiyorum  fotoğraf çekimi falan hak getire ancak Instagramda sürekli bir şeyler paylaşıyorum son zaman yazılarımın fotoğraflarıda hep İnstagramdan görmemişin akıllı telefonu oldu durumları, merak ederseniz goncaceylandikici kullanıcı adı ile beni izleyebilirsiniz.

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. Çok geçmiş olsun. Aynı kabusu 10 yıl önce yaşamış ve 10 yıl sonra ağrıları tekrar nüksetmiş biri olarak çekmeyen anlamaz diyebiliyorum sadece. Anlattıklarınızı harfi harfine kalbimde hissettim. Bir an önce iyileşmeniz dileğiyle…
    Aman benim gibi iyileştim süperim yihhuuu diye belinize hoyrat davranmayın, iyi bakmazsanız ameliyat geçici bir çözüm haline geliyor.

    Sevgiler ve sabırlar…

    Beğen

  2. Benim ultraacayip hayat görüşüme göre durum şudur: her olay bize birşeyler anlatmak için karşımıza çıkar. ilkinden gereken dersleri tam çıkartamamışsan aynı olayı bir kez daha yaşarsın. Buna karma diyenler de vardır. İlkini zor atlatmış olabilirsin. Ama şimdi yeni bilişinle çok daha kolay geçirip, hayatına bundan sonra çok daha güzel deneyimler getirebilirsin!

    Beğen

  3. Ponti sizede çok geçmiş olsun bedeni hoyratca kullanmak her şeyi elleri ile kendi yapmayı seven kadınlarda hep var sanırım, sonuçları tahmin edebilsek bile kendimizi pamuklara sarıp yatamiyoruz umarım bu kez sabredebilirim ve operasyon işe yarar ve umarım sizin agrilarinizda hasarsiz ve tekrar donmemek üzere sizi terkeder

    Beğen

  4. birde my name is Earl geldi aklıma karmadan bahsedilince adını hatırlayamadım kardeşinin ama harika dansederdi ritim duygum hiç yoktur ama belim düzelince videosunu bulup bir yandan izleyip bir yandan onun gibi dansetmeliyim hahaha

    Beğen

  5. Geri bildirim: Z Raporu | ornitorenk handmade

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.