Minik Patiler

Standard

Bu postun hazırlanma sebebi Nursun Hanımcığıma verdiğim söz. Bilmem o sözümü hatırlar mı, ya da unuttuğumu mu sanır? Esasen unutmadım da bizim kızların güzel pozlarını yakalamak istedim ancak pek başarılı olamayınca eski fotoğraflarından bir derleme yaptım.

Çocukken bilmem beslemediğimiz hayvan kaldı mı? Anneciğim nur içinde yatsın bir çocuğun sahip olabileceği en iyi anne olmakla kalmadı en iyi arkadaşta oldu her yaramazlığımıza ortak. Hal böyle olunca evde kirpide beslendi akvaryum içinde akrepte. Kedi, köpek ve yazları biz binelim diye alınan eşekler ve dahi kuzular, oğlaklar ve buzağılardan bahsetmeye gerek var mı bilmem daha niceleri hep çocukluğumuzda bize arkadaş oldu. Hal böyle olunca ben memleketten üniversite ve ardından iş hayatı için Ankara ya gidince ev tek başıma pek sessiz geldi bana ve bir can yoldaşı arayışım Siyami Can’ım la nihayete erdi. Siyami bana geldiğinde altı aylıktı çoğunlukla insanlar yavru isterler ve depresyonda bir kedicikti ki bu konuda uyarılmıştım. Ben herşeye varım dedim ve Emine (Siyaminin anneannesi ilk sahibi) iyi ki bu konuda bana güvendi ve oğlumu bana verdi. Eve geldiği dakika mutfak dolabının altına giren oğlum iki ay bana yüzünü göstermedi yalnız geceleri ve ben işteyken mamasını yemek ve tuvalet için o dolabın altından çıktı. Evde çok gergin günler geçirdik ve itiraf ediyorum kaçsın diye mutfak penceresini açık bıraktığım dahi oldu ki o kaçmadı. İki ayın sonunda artık sabrım taştı bir birimizin yüzünü artık görme ve alışma vaktimizin geldiğine karar verip altına yada arkasına saklanılacak hiç bir şey olmayan odam dışında her yeri kapatarak süpürge sapıyla bebeğimi zorla dolabın altından çıkardım ve planladığım gibi o odaya giren Siyami tamamen savunmasız benimle baş başa kaldı. Perdenin arkasına saklanıp korkudan tıslayan kediciği parça pinçik olmayı göze alarak elimdeki havluya sararak alıp göğsüme bastırdım tısladı tısladı ve derin bir nefes verip burnunu boynuma gömüp kokumu içine çekti. O an bizim miladımız oldu sonrasında o melek oluncaya dek hiç ayrılmadık, hep o minik burun benim boynumda patileri omuzlarıma sarılmış vaziyette ana oğul bir kedi ile evini paylaşmayanların anlayamayacağı günler geçirdik. Siyamları bilenler bilir geveze çocuklardır ve benim oğlumun bana “anneeeee” diye seslendiğini duyan kişi sayısı birden fazladır.

CIMG0375

Siyami’ ye aşık olanlar kervanına katılan koca kişisi ki o zamanlar sevgili kişisiydi İrem’i evlat edindi. Böylece çocuk sayımız ikiye yükseldi.

CIMG2279

İrem ve Siyami gördüğüm en güzel çift oldular.

CIMG2519 CIMG2810 CIMG2818 CIMG4229 CIMG4538

Sonraki zamanlarda Siyami ve İrem’in bir çok yavrusu oldu Zeytin kız da kimselere vermeye kıyamadığım olarak bizde kaldı.

CIMG9370 CIMG9402

Aileye son katılan yavrunun gaz çıkarma seanslarında da İrem’in tecrübelerinden çokca faydalandık.

CIMG0100

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. Yazdim yazdim kayboldu… aaaaaaaaaaaaaaaaa, gicik oldum. Yazamayacam tekrar.

    Yayin icin cok tesekkur ederim oncelikle. Cok ozel bir hikaye yasamissiniz, anlatmak kolay olmamistir. Irem ve Zeytin Hanimlar ne oldular Siyami Bey(RIP) sonrasinda? Bizim Kirpik mi o kafayi tutamayan?

    Beğen

  2. aaaa çok meraklıyımdır ben ama neydi kaybolanlar diye çatlayıveririm devletimin dairesinde rahatsız koltuğumun üzerinde monitörümün taaa karşısında :). Zeytin ve İrem hanımlar bizimle hala İrem artık sekiz yaşında koca bir nine Zeytin ise altı yaşında o kafasını tutamayan enikte bizim kırpıktır doğru. Kırpık doğduktan sonra İrem onuda evlatlık aldı kendine beşiğinde gık dese İrem koşar haber verirdi şimdilerde onun sürekli koşuşturmalarını ve çığlık çığlığa oyunlarını kafası götürmediğinden giysi dolabı gibi tenha yerlere çekilip uyumakta 🙂

    Beğen

  3. Yine ayni sey oldu. sayfada problem var. Yazarken kendi kendine refresh oluyor.

    Efem kaybolan yazi Siyamigillerin, sahip seciciligi, korumaciliklari ve opeksi ozelliklerine aitti.Onlara yaptigim 2. guzelleme de bir az once hayaya uctu.

    Bir iki resim daha yayinlayin yahu, ne guzel kediler mis. E buncagizlar ev ve mekan degistirirken ne stres yasadilar kimbilir.

    Beğen

  4. üzüldüm bende çok sık yaşıyorum o problemi o yüzden eğer uzun uzun yazmışsam metni kopyalıyorum arada ki uçup giderse yapıştırıvereyim. sizin için kızların şöyle güzel güzel fotoğraflarını çekeceğim ve eskilerden yine derlemeler yapacağım. http://www.youtube.com/watch?v=xQr3lDjaccg bu video beş yıl öncesine ait İrem kızın köpek gibi atılanı geri getirme oyunlarından. Biz yavruları sahiplendirirken hep kişileri eve davet eder bir çay içer çaktırmadan mülakat yapar beğenir ve iyi bakacaklarına bu sorumluluğu gerçekten yerine getireceklerine kanaat getirirsek yavruyu verirdik. ki benim otobüs canlı hayvan almadığından bayramda memleketime gitmediğim de olmuştur yolculuklarımı sırf kedi kabul ettikleri için uçakla yapmayı tercih ettiğimde bunu herkes çekemez ilk aylarda güzel gelir ilk yaz tatilinde sıkıntı olur, nereye varacağım bu mülakata gelenlerden biri bizim olduğunu bilmeden bu videoyu izlemiş ve konuşurken siyamların huylarından bahsederken bu videodan bahsetti kendisine izlettik bu mu diye evet dedi videonun çekildiği odaya götürdük şaşkınlığından küçük dilini yuttu ve tabi bizde bu video sayesinde bir kedi isterken siyam istemiş ve bize gelmişti. mekan değişikliği kediler üzerinde stres kaynağıymış evet ancak bizim kızlar hayatları boyunca bizimle her yere gide gide alıştılar sanırım sıkıntı çekmediler. tek sıkıntımız komşunun kedisinin aman zaman Zeytin’e saldırması. o yüzden kapıyı açık tutamıyoruz çok kapı açıkmı dururmuş demeyin bizde ardına kadar açık hep 😀

    Beğen

  5. ana !! kediye bak yahuu aynı köpek gibi !!!!!! yetenek sizsinizde çıkarmış bu kedi. pek sevimli hele kırpık saçlı prensin saçsız halleri pek güzelllll 🙂

    Beğen

  6. siyam kedisine siyami ismini koyanlara bayılırım..kedi ailenize de bayıldım..bebişle bakışmaları muhteşem:)

    Beğen

  7. Tüm aileye bayıldım ama son karede Efekan, kırpık olmayan saçlarıyla bir harika İrem ve Efekan bakışları birleşmiş, çok tatlılar.

    Beğen

  8. Anaaa, dönüp dönüp resimlere bakıyorum Gonca Hanım. Siyami ile olan bağınız beni çok duygulandırdı! Ne güzel oğlanmış….
    Bu yayının vesilesi Dudu’ ymuş; efferim sene Dudu size de bravo!
    Çok beğendim devamı gelsin bu yayınların…..

    Beğen

  9. ah Siyami benim kedilere aşık olma nedenim ki kendisi ilk kedim değildir ve aynı zamanda ondan sonra hiç bir kediyi o kadar sevememe nedenim. başka kedi hikayelerimde var biraz fotoğraf biriktireyim hele 😀

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.