Eşarp Desen Kaftan Elbise

Standard

Dün “bu gün ben” dedim sizde “eeee bu gün sen, tamam da bu ne?” dediniz.

Yaz geliyor, bu buralarda daha çok hissediliyor. Yağmursuz günlerde kapı pencere açık oturabilmeye başladık bile biz. Ve ben kışın kendime bir şeyler dikmeye öyle daldım ki sezon sonunda “gelecek yaza dükkan için hazırlığı kışın yapalım” sözümüzü unuttum. Son günlerde iyi giden havalar taşların altından fışkıran nergisler, çiğdemler ve anemonlar “bırak miskinliği” diye fısıldadı kulağıma. Uymamak olmaz bu söze.

Bende elimdeki scarf print diye tabir edilen eşarp desenli kumaşımdan kaftanımsı bir elbisecik dikiverdim. Elbise aslında 40-42 beden falan, el yordamı diktim, gözümün ölçüsüyle 42 gibi göründü bana. Malum geçen sene başlayan bu moda bu yazda devam edecek. Benim zihnimde ise Versace ve İbrahim Tatlıses’le özdeşleşmiş bu kumaş. Amaaaaan durun zihnimizi temizliyoruz başka şeyler düşünüyoruz başka şeyler, başka şeyler, başka şeyler, bitter çikolata, sıcak yaz gününde ılık rüzgara yüzünü dönüp gözlerini kapatarak hareketsizce durma, şöyle güzel bir kahve, derin bir nefes çekiyoruz içimize tamaaaaam şimdi oldu hıh elbiseye dönüyoruz.

Paintte beceriksizce çizdiğim şekil üzerinde anlatacak olursak bir tarafını normal kolsuz bir elbise gibi dikerken diğer yanını düz biçimde açık bırakarak sadece kırmızı ile gösterdiğim yerden düz bir dikiş çekiyoruz, yeşil kısım ise kemerli kullanmak istenirse kemer geçirilebilsin diye açtığım ilik evi.

kaftan elbise scarfprint1 scarfprint2 scarfprint3 scarfprint4 scarfprint5

 

 

Bir cevap »

  1. bayıldım !! zaten bu desene en ugun model ya bu olurdu ,ya da kimono kesim. bana bu desen neyseki ibrahim tatlısesi anımsatmıyor 🙂
    çok yakışmış :)sağlıkla giy 🙂

    Beğen

  2. çok keserek deseni kaybetmek istemedim, dediğin gibi kimono ve kaftan en az desen kaybını sağlıyor. giymeyeceğim dükkana gidecek kendime bundan bir pantolon dikmiştim hatırlarsan onunla yetineceğim 🙂

    Beğen

  3. ohh yaz için süper gerçekten..ferah ferah.. beline de bi obi kemer yaptın mı tamamdır.. (ben de herşeyin beline obi yapıyorum takınca tam takarım:)

    Beğen

  4. bende obi kemer yapamadım gitti. aslında kenarından köşesinden çıkan kumaşından yapayım bak bir kemer buna obi çıkarmı bilmem ama. obiyi deri kumaştan yapma niyetim var kendime, hatta fikir senin daha önceki yorumunla doğmuştu obiye eşlik edecek bluzuyla birlikte ama vakti var azıcık hele siparişler bitsin :))

    Beğen

  5. Geri bildirim: Kaftan Elbise | ornitorenk handmade

  6. Geri bildirim: Z Raporu | ornitorenk handmade

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.