Deri Kollu Pazen Elbise

Standard

“Denizleri dökülmesin diye, kimi atlasların duvara asılmadığı doğrudur.Ama sanmıyorum doğru olsun, ağaçların soğuk kış günlerinde, kabuklarının altına pazen giydikleri…”

Kasım 2012 Burda dergisinin 101 numaralı modelini biraz değiştirerek kullandım. Kalıp tavsiye edebileceğim bir kalıp pensler yerli yerinde üzerinize oturuşu güzel. Elbise şifon kumaştan dikilmişti ben pazen ve suni deri kullandım. V olan yakayı kayık yakaya çevirdim arka patron tek parça şeklindeydi ben pazen tek en olduğu için kumaş ziyan olmasın diye iki parçaya çevirdim kollarda ve etek ucunda imitasyon deri kullandım. Aslında etek ucunu da değiştirmiştim modelde var olan bu asimetrik parça yerine etek ucuna başka kumaş eklemeden düz bir kesimle kullanmayı düşünmüştüm ancak etek boyunu yanlış hesaplayıp tunikten hallice bir elbiseye ulaşınca orijinal modeldeki asimetrik kesim etek ucunuda uyguladım son anda. Kollar manşetli çalışılmıştı ben kapri kol çalıştım.

İşte orijinali ve benim yorumum.

kasım2012burda101deripazen1 deripazen2 deripazen3

 

Bir cevap »

  1. Kesinlikle çok güzel olmuş. Ayrıca şu pazen fikrine nasıl ısınmaya başladım anlatamam. İlk fırsatta alıştırma olarak kendime bir ev elbisesi dikmeliyim. Ellerine sağlık. Kolların deriden çalışılması da çok havalı. Suni de olsa, deri sıcaklatmıyor mu?

    Beğen

  2. çok çok farklı. demek pazeni her şeyle birleştirmek mümkün. hem de tamamen sana ait bi tasarım tebrikler.taş bahçeye de pek yaraşmışın.
    bnm de elbise hayalimi perçinledin yrn pazarda hangi desen varsa artık alıcam.

    Beğen

  3. pazen ve deri, çok iyi fikir ve çok uymuşlar..sana da çok yakışmış..beline bir de deriden obi kemer taktın mı tadından yenmez.. bayılıyorum yaptıklarına.. iyi seneler 🙂

    Beğen

  4. dikişten kumaştan hıc anlamam ama yorum da yapacam ukala ukala canım:)))pazenle derı bır arada nasıl olur bılmem ama görüntüsü cok hoş :)))

    Beğen

  5. 100 yıl düşünsem pazen ve derinin böyle bir uyum içinde olabileceği aklıma gelmezdi. Tebrik ederim. Çok farklı bir çalışma olmuş.

    Beğen

  6. Ne kadan hızlısınız böyle ❤ Çok güzel olmuş hele de etek detayına bayıldım!Evinizi de iyice merak etmeye başladım yayla gibi yeşiller içinde bir yer anladığım kadarıyla, insan özenmeden edemiyor..

    Beğen

  7. pazeni insanlara sevdiren blog gibi bir ukalalık yapabilir miyim :)))
    elbiseyi henüz giymedim bu hafta sonu bir nikahta giyeceğim giydikten sonra yeniden yorum yazarım

    Beğen

  8. teşekkür ederim aslında sana sormak istediğim bir şey vardı sende daha önce deri kolu denedin yıkama için nasıl bir yöntem tavsiye edildi sana ben soğuk suda kolları leğenin dışında tutarak yıkamayı düşündüm de 😀

    Beğen

  9. Cox gozel olub,rengi due yakismis,tesekkurler.ayrica blogunuzla tanisligima me nun oldum

    Beğen

  10. 1 Ocak diyor bu yayın tarihine ben nasıl göremedim kaçırdım bunu harika birşey bu Goncacım… Burda dergisinin zevksizliğine hep sinirleniyorum ama bak ordakinin bin katı harika bu… Bayldım bayıldım…

    Beğen

  11. teşekkür ederim şenaycığım bende çok sevdim elbiseyi, siyah derim bitti bitmese bir proje daha vardı aklımda o da acayip bir şey olacaktı ama antalya’da deri kumaş bulamadım. burda dergisine kıza kıza her ay alıyorum içinde bir düzgün kalıp olmazmı diye ne zaman almasam istediğim kalıp yayınlanıyo :))

    Beğen

  12. pazen çok güzel bir kumaş üstelik çok sağlıklıda farklı dokularda kumaşlarla bir arada ise çok iyi sonuç veriyor keşke daha kolay bulunabilir bir kumaş olsa 🙂

    Beğen

  13. Geri bildirim: Z Raporu | ornitorenk handmade

  14. Geri bildirim: The Nightmare After Christmas | ornitorenk handmade

  15. Geri bildirim: Etik | ornitorenk handmade

  16. Geri bildirim: Pazenli Pazenli Etkinlikler Dikişler Güzel Şeyler | ornitorenk handmade

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.