Makinede Düz Dikiş ve Dikiş Makinesi Kullanımı

Standard

Makinemi ilk aldığımda baskı ayağını indirmem gerektiğini bilmiyordum o yüzden ilk denemelerde kumaşı bir türlü düz ilerletememiştim yetkili servisi aradığımda Kaş’a ayda bir geldiklerini ve en son bir hafta önce geldiklerini söylemişlerdi ve ben üç hafta bekledim baskı ayağının indirilmesi gerektiğini öğrenmek için. Buradanda anlamanız gerek bir yıl önce ne durumdaymışım. Türkiye’nin arabasını örgü motiflerle kaplayan tek kadını arkadaşım Serpil makinem çalışmıyor dediğinde belki de böyle bir  durum vardır diye düşündüm.

İlk olarak masura takmakla işe başlıyoruz Mekiğin tırnağından çekerek mekiği yerinden çıkarıyoruz, masurayı iplik saat yönüne gelecek şekilde mekiğe yerleştiriyoruz sonra ipi çekerek delikten ve kanalın altından geçiriyoruz.

duzdikis1duzdikis2 duzdikis3

Mekiğin menteşesini kaldırarak yuvasına oturtuyoruz.

duzdikis4

Üst ipliği makara pimine takıp makara tutucusu ile sabitliyoruz.

duzdikis5

Benim makinem ipliği doğru takmanız için kılavuz çizgilerle sizi yönlendiriyor bunu tek hamlede yapan makinelerde var sanırım, ancak yönlendirme oldukça iyi ve sorun yaşanmıyor. Makaranın ipliğini önce iplik kılavuzundan sonra ön tansiyon yayından geçiriyoruz.

duzdikis6

Sağ kanaldan aşağıya ve sol kanaldan yukarıya doğru uzatarak ipliği tansiyon modülüne takıyoruz. Volanı çevirerek horozu hareket ettiriyoruz.

duzdikis7

İpliği horoz deliğinden sağdan sola doğru geçiriyoruz.

duzdikis8

En son ipliği ince iğne bağı kılavuzundan geçirip iğneye takıyoruz.

duzdikis9

Desen seçme düğmesinden düz dikişi seçiyoruz.

duzdikis10

Dikiş uzunluğu düğmesinden istediğimiz uzunluğu seçiyoruz. Rakamlar büyüdükçe dikiş uzunluğu da artar.

duzdikis11

İplik tansiyonunu ayarlıyoruz. Bu ipin gerginliği olup ben genelde 3 ya da 4 gibi kullanıyorum rakam yükseldikçe gerginlik artıyor.

duzdikis12

Kumaşı baskı ayağının altına yerleştirdikten sonra arkada bulunan baskı ayağı kolu ile baskı ayağını indiriyoruz.

duzdikis14duzdikis13

Pedale yavaşça dokunarak dikiş dikmeye başlıyoruz.

duzdikis15

Hepsi bu, istersek desen seçme düğmesinden farklı desenlerde seçebiliyoruz.

About ornitorenk handmade

Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece ama sadece diktiklerimi paylaşmak amacıyla açtığım bu blog zamanla benim günlüğüm haline geldi. Henüz yazmaya başlayalı çok olmasada kendisinden beklemediğim bir biçimde geriye dönüp baktığımda yaşarken unutmam sandığım aklımdan silinip giden anları bana hatırlatır oldu. Hiç bir zaman düzenli tutamadığım bebek anı defterim, hiç bir zaman baskısını almadığım binlerce ama binlerce fotoğrafım, okuduğum kitaplardan bir kelime, sevdiğim müzikler, yaptığım resimler. İyiki varsın blog. oğluma, gülen yüzüme, asi meleğime not: seni çok seviyorum...

Bir cevap »

  1. ıyı aksamlar.. ben daha önce dikiş makinesi görmüşlüğü bile olmayan biriyim ve heves ettim aldım. kullanma klavuzunda ve tanıtım dvd sinde anlatıldığı gibi ayarladım her seyi. kumas iğnenin altında ilerliyor fakat dikiş yok ortada. singer tradition 2250 marka makinem. yardımcı olabilir misiniz. Bu arada bloğunuz çok faydalı oldu teşekkürler

    Beğen

  2. dikiş ipliğini çıkarıp tekrar tüm geçmesi gereken yerlerden geçirip denermisiniz? genelde üst iplik yanlış geçince böyle olur düzelmezse yine yazışırız

    Beğen

  3. öncelikle yeni bir iğne takın makineye ve masuranın ip gerginliğini kontrol edin şöyle elinizle ipi bir çekiştirim ne çok zor aksın ne de gevşek olsun ardından masuranın yerine tam oturduğuna emin olun. üst ipliği tüm iplik kampanalarından tekrar geçirin makine üzerinde yönlendirme işaretleri mevcut zaten horozdan geçmiş mi bir kontrol edin ve yeniden çalıştırmayı deneyim makineyi . genelde iplik almama iğne sorunludur ama siz tüm bu adımları tekrar bir kontrol edin bence. ve ayrıca tansiyon ayarınızı 4 gibi ayarlayın ve dikiş sıklığı da yine 3-4 gibi olsun

    Beğen

yorum yaptığınızda sesimi duyduğunuzu anlıyor ve çok mutlu oluyorum. yorum göndermekte sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızdan internet çerezlerinizi temizlediğinizde sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. mail adresinizi sadece ben görüyorum, adınızı doğru yazmak zorunda değilsiniz hatta yazmak zorunda değilsiniz ama sizi tanımamı isterseniz doğru yazmalısınız, yorum yapmak için bir blog sahibi olmak zorunda değilsiniz o alanları boş bırakarak da yorum yapabiliyorsunuz. daha ne duruyorsunuz? sesinizi duyurun bana.